Sparanghel fiert cu sos olandez
Sparanghel fiert cu sos olandez.
Pentru iubitorii de sparanghel, reteta cu sos olandez este una din cele mai des pregatite. Simplu si usor de pregatit, avem nevoie doar de putina rabdare pentru sos, astfel incat sa nu se taie.
INGREDIENTE:
500 g sparanghel fiert
Pentru sos:
120 g unt topit si racit
2 galbenusuri
2 linguri apa calduta
1 lingurita suc lamiae
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim sosul olandez.
Punem galbenuruile batute cu 2 linguri apa la baine-marie. Continuam sa mixam cat timp le tinem pe foc. Adaugam untul cate putin (la inceput 2-3 picaturi, apoi crestem pana ajungem la 1/2 lingurita). Cand sosul incepe sa se ingroase adaugam treptat si cateva picaturi de suc lamaie. Luam de pe foc si asezonam cu sare si piper.
Curatam sparanghelul si il fierbem conform indicatiilor de aici.
Il scurgem, il punem in farfurii si turnam sos peste acesta.
Mancam sparanghelul cald cu sos olandez.