Quiche cu praz
Quiche cu praz
Quiche cu praz, reteta de tarta sarata gustoasa
Quiche (tarta) cu praz este o reteta absolut delicioasa.
Cu un gust dulce-sarat te cucereste inca de la prima bucatica, asa ca ar fi bine sa iti salvezi reteta.
Sunt sigura ca o vei repeta de cate ori vei avea ocazia.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
250 g faina
8 drojdie proaspata
2 linguri lapte caldut
70 g unt topit
1 ou+ 1 galbenus
1 lingurita rasa sare
Pentru umplutura:
130 g bacon (kaizer)
250 g praz
1 lingura ulei
200 g smantana grasa
3 oua
50 g cascaval ras
20 g parmezan ras
3-4 crengute cimbru proaspat
sare
piper
1 varf cutit nucsoara
PREPARARE:
Punem faina intr-un vas. In mijlocul ei faramitam drojdia. Peste aceasta turnam 2 linguri lapte caldut si o lasam sa dospeasca.
Amestecam apoi faina cu drojdia, ouale batute, untul topit, sare si framantam aluatul pana devine neted si nu se lipeste de maini.
Il lasam sa dospeasca in jur de 30 minute, apoi il intindem in forma tapetata cu hartie de copt. Intepam aluatul cu furculita pentru a impiedica cresterea lui intr-un strat prea gros.
In acest timp taiem baconul cuburi si prazul felii (doar partea fara frunze). Intr-o lingura ulei calim baconul, apoi il scoatem din tigaie.
Continuam sa calim, in aceeasi tigaie prazul. Punem cuburile de bacon rumenite peste aluat.
Aranjam prazul uniform in tava. Intr-un bol batem ouale cu smantana, sare, piper, nucsoara, apoi adaugam branzeturile.
Turnam compozitia cu oua si branza peste bacon si praz si coacem quiche-ul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30 minute, sau pana se rumeneste usor la suprafata.
Scoatem quiche-ul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem felia.
Pofta buna!
Daca imi trimiti o poza cu reteta promit sa o postez, iar daca vei distribui reteta iti multumesc anticipat. 🙂
Wow! Excelenta idee,am sa-l prepar cat de curand,cand voi avea oaspeti si daca va arata ca in poza de pe sait, am sa fac si eu poza si am s-o trimit. MULTUMESC PENTRU IDEE!