Salata de ton mediteraneana, pregatita cu cous cous si legume, servita in barcute de ardei este cea mai simpla si mai buna salata pe care am pregatit-o pe post de aperitiv pentru prietenii mei. Au fost incantati de gust dar si de prezentare, asa ca am repetat experienta si pentru voi.
Ideea acestei salate delicioase a plecat de la provocarea primita din partea RIO Mare, de a realiza o salata de ton folosind cate un ingredient din fiecare conserva din gama #Insalatissime. Nu puteam refuza o provocare atat de delicioasa, asa ca mi-am pus salatele pe masa si am ales din fiecare ingredientul preferat: ardei gras rosu, mazare, cous cous si porumb.
Nu-mi ramane decat sa va demonstrez cat de usor am realizat aceasta salata, apoi va invit sa imi lasati impresiile voastre.
Salata de ton mediteraneana in barcute de ardei o mancam la cina, la pranz – daca suntem la dieta, dar putem sa o luam si la pachet. 😉
Am sa va las si indicatii cu ingredientele regasite in salatele RIO Mare:
INGREDIENTE:
1 conserva de ton RIO Mare in suc propriu
60 g cous – cous – ingredient regasit in salata de ton RIO Mare cu Cous cous
100 ml apa fierbinte sarata
60 g boabe porumb – ingredient din salata de ton RIO Mare cu porumb
60 g mazare congelata – ingredient din salata de ton RIO Mare cu 5 cereale
60 g masline feliate
1 felie mare ardei gras rosu – ingredient din salata de ton RIO Mare cu amestec mexican
1 ceapa rosie tocata marunt
cateva fire patrunjel verde
4 ardei grasi de culori diferite (verde si portocaliu sau galben)
Pentru dressing:
4 linguri ulei masline
1,5 linguri suc lamiae
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Asa cum am specificat deja, m-am inspirat cu cate un ingredient din fiecare salata.
Punem cous-cous-ul intr-un vas adanc si turnam peste el apa fierbinte cu sare. Acoperim cu o farfurie, iar peste 5 minute acesta este pregatit. Il vom amesteca cu o furculita pentru a-l aerisi si a-l desprinde bob cu bob. In acest timp tocam felia de ardei gras si ceapa rosie. Fierbem mazarea congelata timp de 3 minute, apoi o scurgem si o lasam sa se raceasca. Punem intr-un bol mare cous-cous-ul, cubuletele de ardei, porumbul, mazarea, ceapa, patrunjelul tocat si maslinele. Adaugam tonul in suc propriu scurs bine.
Intr-un paharel pregatim dressingul amestecand uleiul cu sucul de lamaie, sare si piper, apoi il turnam peste salata si amestecam usor. Taiem ardeii grasi in 3 sau 4 felii, folosindu-ne de nervurile acestora.
Umplem barcutele de ardei cu salata si putem manca.
Pofta buna!
Nu-i asa ca arata bine? Dar gustul trebuie sa il descoperiti voi 😉 Va astept pozele cu salata de ton mediteraneana si va multumesc anticipat daca distribuiti reteta.
Arata foarte bine, o sa fac si eu cu prima ocazie :).