RETETE RECENTE

PASTE CU PUI SI CIUPERCI IN SOS ALB

February 23, 2018 | CATEGORIA

Reteta de paste cu pui si ciuperci in sos alb este gustoasa, aromata si foarte usor de pregatit. Pastele sunt versatile si nu stiu pe cineva care sa nu fie indragostit de ele. Se pregatesc rapid, sunt satioase, iar ceea ce le va insoti va fi realizat mereu dupa gustul fiecaruia.

Daca ajungi obosit de la servici, nu trebuie sa iti faci griji. O reteta de paste cu pui si ciuperci in sos alb te scoate din incurcatura si vei putea pregati o cina atat de buna, cu un sos mega gustos, incat dai fuga la camara dupa un colt de paine ce va sterge ca un burete orice urma de sos  ramasa in fafurie. Fara regrete! Cand faci mancare buna nu ramane loc pentru regrete. Aseara m-am uitat la cantar. De cateva zile sta nemiscat. O fi stricat. Sau eu reusesc sa imi pastrez greutatea mancand doar paste la cina? Las dieta pentru primavara.

Reteta pregatita de Cosmina pentru proiectul “Gatesc cu prietenii” le-a placut si altor prietenii, asa ca in acea seara, la cina , in 2 case din Bucuresti se manca acelasi lucru. Asta mi s-a parut minunat. I-am rugat sa imi trimita o poza, cu mancarea, dar am primit poza cu fafuriile golite si vagi urme dintr-un sos.

Cu reteta aceasta ii cuceresti pe cei dragi. Se fac in mai putin de 30 minute. Cand toata lumea cauta retete rapide si gustoase, ei bine, acestea vor fi solutia perfecta.

Pastele folosite pentru aceasta reteta sunt lansate de curand pe piata, asa ca noi le-am testat si am fost incantate de faptul ca raman al dente respectand termenul indicat pe punga. Cosmina ne-a dat un sfat util: pentru fiecare 100 g de paste folosim 1 l de apa si 10 g de sare. Pe fiecare pachet se gasesc instructiuni de preparare, asa ca ar fi bine sa le respectam, iar rezultatele se vor vedea. Vom gati acasa paste cu gust bun, ca la restaurant. Sau poate chiar mai bun.

In cazul in care veti cumpara pastele Antonio di Vaio pentru a va inscrie la concurs, puteti sa va inspirati din reteta aceasta pentru a le pregati. Reteta pregatita de mine, impreuna cu Cosmina a fost paste cu sos de ardei, o reteta ce poate fi usor transformata in reteta de post daca se inlocuieste smantana de gatit cu una vegetala. Dar, revenind la ideea concursului, eu astept cu nerabdare propunerile voastre, sa ma inspir la randul meu.

Pana atunci, va las sa vedeti cat de usor se pregatesc pastele cu pui si ciuperci in sos alb.

INGREDIENTE:

250 g paste tip penne Antonio di Vaio

300 g ciuperci champignon

1 bucata piept pui

200 ml smantana pentru gatit

2 polonice din apa in care au fiert pastele

sare

piper

oregano

2 catei usturoi pisati

ulei de masline pentru prajite

PREPARARE:

Ne pregatim ingredientele la indemana, astefl incat totul sa fie foarte rapid.

Taiem ciupercile in bucati mai mari, apoi le calim in putin ulei de masline. Le scoatem din tigaie cand sunt putin calite, nu le lasam pana devin negre. In acelasi ulei calim puiul.

 

Punem ciupercile inapoi in tigaie, peste pui, amestecam si le lasam putin sa isi imprumute aromele, sa se imprieteneasca. Turnam smantana de gatit peste acestea.

 

Adaugam 2 polinice din apa in care au fiert pastele apoi punem usturoiul zdrobit/pisat, asezonam cu sare, piper si oregano. Amidonul din aceasta va ajuta sosul sa se lege.

 

In acest timp scurgem pastele fierte al dente, conform instructiunilor de pe pachet.

 

Adaugam pastele dupa aproximativ 2 minute punem pastele peste sos si amestecam usor. Gustam si adaugam daca este cazul sare, piper, oregano.

Dupa 1 minut luam de pe foc. Punem in farfurie, presaram parmezan si patrunjel si mancam.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *