Cartofi inabusiti la cuptor reteta de post

19 aprilie 2024Diva in Bucatarie

Cartofi inabusiti la cuptor reteta de post

cartofi inabusiti la cuptor reteta de post A
Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 1 Ore Timp total: 1 Ore 10 Min

Cartofi inabusiti la cuptor reteta de post simpla si usor de facut

Cartofi inabusiti cu ceapa in straturi, la cuptor.

Pentru reteta de post de cartofi inabusiti la cuptor am plecat de la un preparat din bucataria franceza: cartofi boulangere, a carui reteta o poti citi aici.

Diferenta dintre cele doua consta in modul in care este pregatita: nu am fiert cartofii, iar ceapa este tocata marunt si gatita in prealabil.

Este o reteta ieftina, simpla si usor de facut.

cartofi inabusiti la cuptor reteta de post B

Iata cateva sfaturi pentru ca acesti cartofi inabusiti la cuptor reteta de post sa iasa deliciosi:

  1. Este important sa tai cartofii foarte subtiri. O mandolina te va ajuta sa faci acest lucru.
  2. Poti folosi ierburi proaspete, dar cele uscate vor aduce la fel de multa aroma avand in vedere ca vor sta in lichid.
  3. Nu exagera cu lichidul adaugat in vas. Este posibil sa nu fie absorbit complet.
  4. Daca lichidul scade prea mult in 30 minute si risti ca preparatul sa se lipeasca de fundul vasului, mai daugi 50-100 ml supa/apa fierbinte.
  5. Poti sa alegi orice tip de cartofi, dar cei fainosi se vor gati mai rapid.
  6. Daca vrei mai multa culoare poti folosi ceapa rosie si ceapa verde.
  7. Ai grija sa presari putina sare pe fiecare strat de cartofi.
  8. Poti sa adaugi mai multa aroma de usturoi punand intre straturi usturoi proaspat dat prin presa.

cartofi inabusiti la cuptor reteta de post C

Daca nu tii post poti sa serveti acesti cartofi inabusiti la cuptor reteta pe post de garnitura.

Este un fel de mancare simplu, dar foarte gustos si aromat.

Daca vrei sa faci si alte retete de post cu cartofi iti las ca inspiratie cateva retete:

  1. Cartofi la cuptor cu ierburi aromate
  2. Cartofi copti in crusta de malai
  3. Cartofi cu lamaie si usturoi la cuptor
  4. Cartofi libanezi Batata Harra

Gasesti mai jos lista de ingredienet si modul de preparare pentru cartofi inabusiti la cuptor reteta pe post:

 

Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • Am taiat cepele marunt apoi le-am calit in 3 linguri ulei. La final am adaugat usturoiul dat prin presa, am amestecat si am mai lasat pe foc 30 secunde.
  • Am curatat cartofii si i-am taiat in felii foarte subtiri, cu o mandolina.
  • Am tapetat vasul termorezistent cu doua linguri de de ulei peste care am presarat pesmet. Peste acestea am pus un strat de felii de cartofi, apoi ceapa calita. Am presarat sare, foarte putin piper proaspat macinat si putin cimbru uscat. Puteti inlocui cimbrul uscat, dupa gust, cu oregano, rozmarin sau frunze proaspete de salvie.
  • Am continuat operatiunea pana am terminat cartofii si ceapa, condimentand usor fiecare strat. Ultimul strat a fost foarmat doar din cartofi pe care peste care am presarat putina sare si cimbru uscat. Am turnat supa calduta de legume. Trebuie sa am un cm de lichidpeste cartofi. Am pus vasul in cuptor pe etajera de la mijlocul acestuia. Am copt cartofii timp de o ora sau pana cand stratul de sus a prins culoare si cartofii s-au copt. Daca in vas este prea mult lichid dupa 45 minute poti sa il scoti cu o lingura, astfel incat sa lasi cartofii sa se rumeneasca. Lichidul in acest timp (45 minute) ar trebui sa fie absorbit/evaporat. Pentru a verifica ca sunt gata poti face un test cu un bat de frigaruie care intra si iese extrem de usor in toate straturile de cartofi.

Notă

Daca va raman cartofi inabusi la cuptor puteti sa ii pastrati in frigider, intr-un vas inchis ermetic, pana la 3 zile. Ii reincalziti complet inainte de a-i manca. Daca il incalzesti la cuptor in jur de 20 minute vei readuce aromele la viata.

Poti sa ii pastrezi si in congelator pana la 3 luni.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *