Vita cu ardei stir fry

9 mai 2024Diva in Bucatarie

Descoperă o rețetă ușor de preparat și plină de savoare pentru vită cu ardei pe Divainbucatarie.ro! Această rețetă clasică combină suculența cărnii de vită cu dulceața și crocăntul ardeilor, rezultând o combinație perfectă de arome și texturi.

Vita cu ardei stir fry reteta diva in bucatarie A
Porții: 3 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 5 Min Timp gatire: 15 Min Timp total: 20 Min

Vita cu ardei stir fry, reteta delicioasa

Pe cat de simpla si usoara este reteta de vita cu ardei stir fry, pe atat de gustoasa o vei gasi.

Ai nevoie putine ingrediente, dar de calitate. Carnea iese frageda, moale si se topeste in gura, iar sosul este aromat si delicios.

Este una din cele mai iubite retete de vita cu ardei in stil asiatic.

Reteta fiind gatita in stil asiatic iti recomand sa folosesti pe post de garnitura orez simplu sau taiteti din orez.

Vita cu ardei stir fry reteta diva in bucatarie B

Cunosc persoane care au ales sa foloseasca cartofii prajiti pe post de garnitura.

Pana la urma alegeti ce va place, dar va spun ca merge mai bine cu orez.

Poti personaliza si reteta de vita cu ardei, adaugand mai multe legume.

Daca vrei poti sa folosesti mai multe legume: ciuperci, morcovi taiati fasii foarte subtiri sau broccoli.

Ce fel de carne de vita se foloseste?

Nu aveti nevoie de bucati de carne la preturi ridicate. Muschiuletul de vita este perfect.

Trebuie sa tai carnea in felii subtiri, in general impotriva directiei fibrelor, pentru a obtine cele mai fragede bucati.

Ii poti surprinde placut pe cei dragi cu aceasta vita cu ardei stir fry.

Vita cu ardei stir fry reteta diva in bucatarie C

Cu ce asociezi preparatul?

Serveste-o alaturi de un vin Merlot demisec cu nuante fructate de zmeura, coacaze negre si cirese.

Garantez ca va fi o asociere pe cinste!

Daca iti plac retetele asiatice iti las mai jos cateva sugestii:

Pentru inceput iti las reteta de vita cu ardei stir fry in format video.

Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/14 Ingrediente
  • Pentru decor

Instrucțiuni

0/6 Instrucțiuni
  • Pentru inceput am taiat ceapa in jumatate , apoi julien. Am taiat ardeii, am indepartat cotoarele si semintele, apoi i-am feliat.
  • Am avut carnea de vita in fasii subtiri. Eu am taiat-o in bucati late de aproximativ 1.5 cm. Am pus carnea intr-un bol. Am presarat sare, piper proaspat macinat, apoi am adaugat 1 lingura sos de soia si o lingura varfuita de amidon. Am amestecat pana am acoperit toata carnea cu amidon, apoi am turnat 15 ml ulei si am mai amestecat putin. Am lasat carnea la temperatura camerei.
  • Am incins 20 ml ulei si am calit ceapa pana avea aspect lucios. Am adaugat ardeii si am sotat totul pana cand legumele s-au inmuiat usor. Le-am mutat intr-o farfurie.
  • In aceeasi tigaie am adaugat putin ulei si am pus vita. Am lasat-o in jur de 1,5 min sau pana s-a rumenit usor, apoi am intors fasiile de carne ca sa se gateasca pe ambele parti. In acest timp am desfacut o sticla de merlot demisec de la beciul domnesc. Am turnat 70 ml si am lasat sa se gateasca pana s-a evaporat alcoolul. In acest moment am adaugat cate o lingura de sos oyster si sos de soia, apoi 100 ml apa.
  • Pentru aroma am adaugat usturoiul dat prin presa si am amestecat. Dupa 30 secunde am adaugat ardeii, am amestecat si am mai lasat pe foc maxim un minut.
  • Am servit vita cu ardei stir fry cu orez fiert simplu. Am decorat cu patrunjel verde si un fir de ceapa verde toacata marunt. Te invit sa vezi cum am pregatit si rasol de vita in sos de vin,
Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *