Piept de pui cu rosii si mozzarella
Piept de pui cu rosii si mozzarella reteta simpla si savuroasa
Piept de pui cu rosii si mozzarella
Reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella este inspirata din bucataria italiana.
Imagineaza-ti aroma imbietoare a busuiocului proaspat, gustul suculent al rosiilor coapte si textura moale si cremoasa a mozzarellei topite.
Aceasta reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella este mai mult decat un simplu preparat culinar.
Este o calatorie gustativa in care fiecare muscatura te duce pe taramuri de savoare si bucurie.
De curand am primit un set de vase Tegal Ingenio si am vrut sa le testez.
Imi plac foarte mult. Datorita manerului detasabil poti trece de la o tigaie la alta cu un singur click.
Cu caracteristicile avansate, tigaile Tefal Ingenio aduc o noua dimensiune gatitului de zi cu zi.
Sunt perfecte pentru orice tip de preparat.
Pot fi folosite pentru a gati pe plita, la cuptor, dar poti sa le utilizezi si pentru a pastra mancarea in frigider.
Avand in vedere ca manerul este detasabil economisesti si spatiu in dulap.
Cu tigaile Tefal Ingenio poti pregati si alte retete delicioase de pe site:
Daca esti in cautarea unei retete rapide, usor de preparat si incredibil de gustoase, reteta de piept de pui cu rosii și mozzarella este alegerea perfecta!
Aceasta combinatie clasica de ingrediente proaspete și sanatoase se transforma intr-un preparat culinar rafinat, perfect pentru o cina in familie sau o masa speciala.
Iti las pentru inceput reteta de piept de pui cu rosii si mozzarella in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Gatire piept de pui in tigaie
- Am condimentat pieptul de pui cu sare si piper pe ambele parti. Am incins uleiul de masline, apoi am pus puiul in tigaie. Am mutat focul la mediu si am lasat pieptul de pui timp de aproximativ 3 minute neatins. Daca vreti sa il intoarceti si nu se desprinde usor sau nu este auriu inseamna ca nu este gata si il mai lasati putin Pregatire rosii si mozzarella
- In acest timp am taiat rosiile cherry in jumatate. Am intors pieptul de pui, apoi am tocat frunzele de parmezan. Am taiat si mozzarella in felii groase de 7 mm. Asamblare piept de pui cu rosii si mozzarella pe foc
- Cand pieptul de pui s-a rumenit am adaugat untul, apoi am pus rosiile. Am turnat vinul, am presarat sare si am adaugat doua frunze de busuioc in sos. Cand sosul a scazut putin am presarat parmezan si busuiocul tocat marunt. Am pus feliile de mozzarella si am oprit focul. Gatire in cuptor
- Am mutat tigaia in cuptorul preincalzit la 200°C si am scos manerul detasabil. Pieptul de pui va sta in cuptor in jur de 10 minute sau pana se topeste mozzarella. Am reatasat manerul ca sa pot scoate tigaia din cuptor. Servire
- Am transferat pieptul de pui cu rosii si mozzarella in farfurii, Tigaia poate sta la loc de cinste pe masa si arata elegant daca ii scoateti manerul. Peste rosii am presarat putin busuic tocat. Cand aromele se imprastie in bucatarie este momentul sa ii chemi pe cei dragi la masa. Vor avea parte de o experienta ce le va incanta gusturile. Poti sa servesti pieptul de pui cu rosii si mozzarella simplu, cu paine sau mamaliga. Daca vrei sa ai un preparat mai satios poti pune alaturi orice tip de paste, orez sau legume sotate.
Notă
Cu ingrediente simple si un mod de preparare usor, pieptul de pui cu rosii si mozzarella este o optiune excelenta pentru orice masa. Nu este doar un simplu preparat. Este o adevarata experienta pentru papilele gustative, asa ca nu sta prea mult pe ganduri si pregateste si tu!
M-ai convins si am cumparat tigaile
Super!