Piept de pui la tigaie fraged si suculent

8 septembrie 2021Diva in Bucatarie

Piept de pui la tigaie fraged si suculent

piept de pui la tigaie fraged si suculent

Piept de pui la tigaie fraged si suculent

Reteta de piept de pui la tigaie fraged si suculent, gata in 15 minute, rumenite si aromate, este si una din cea mai bune retete. 

Carnea de pui poate fi gatita in multe feluri, dar cand nu ai timp mult la dispozitie prajirea in tigaie sau la gratar poate fi una din cele mai bune solutii.

Cu totii iubim friptura si cartofii prajiti, iar noi le pregatim uneori in weekend sau cand vrem sa scapam rapid din bucatarie.

Pieptul de pui la tigaie sau la gratar era preferatul prietenelor mele cand eram studenta.

Veneau adesea sa  invatam impreuna si uneori gateam impreuna pranzul sau cina.

Dupa cateva esecuri, cu bucati de carne fade si uscate, am descoperit ca imi ieseau mai bine daca aveau aceeasi grosime, dar tot nu eram multumita de rezultat.

piept de pui la tigaie fraged si suculent diva in bucatarie

In timp am reusit sa fac cel mai bun piept de pui la tigaie cu exterior auriu si usor crocant si interior suculent, dar fara sa aiba urme de sange, asa ca daca sunteti incepatori in ale gatitului reteta aceasta este perfecta pentru voi.

Il puteti manca langa garnitura preferata sau il puteti folosi in salate, cu paste, intr-o quesadilla sau tacos, dar merge si pentru pachet la birou cu cateva legume sotate alaturi.

Pasi importanti pentru a gati corect pieptul de pui la tigaie:

  • 1. se scoate din frigider cu 30 minute inainte
  • 2. bucatile de carne trebuie sa aiba aceeasi grosime
  • 3. se condimenteaza cu piper, cimbru sau alte ierburi uscate si foarte putina sare sau deloc (sarea scoate apa din carne)
  • 4. se pun in tigaie doar dupa ce s-a incins uleiul
  • 5. se la sa sa prajeasca fara sa se intoarca prea des (il veti intoarce o singura data)
  • 6. nu se inteapa cu furculita pentru a intoarce carnea, caci prin gaurile lasate de furculita iese lichidul si preparatul se va usca
  • 7. se lasa acoperit timp de 3-5 minute dupa gatire

Daca vreti sa pregatiti pieptul de pui la gratar si sa iasa la fel de fraged si suculent ca cel facut in tigaie, atunci trebuie sa il tineti in saramura timp de 30 minute inainte de a fi pus pe foc. In acest mod se adauga umezeala carnii, iar aceasta nu se va usca.

Pieptul de pui gatit la tigaie nu are nevoie de saramura daca respectati indicatiile din reteta de mai jos, dar daca o veti face acest lucru nu influenteaza modul de gatire, insa eu il gasesc inutil.

In ceea ce priveste condimentele folosite puteti folosi ce va place. Eu folosesc piper si cimbru uscat, iar aroma data de pudra de usturoi mi se pare perfecta. Cu siguranta puteti folosi si turmeric, boia afumata sau boia dulce. Daca il folositi in retete de tip asiatic cu siguranta putati adauga si pudra de ghimbir.

Iata in ce retete puteti folosi pieptul de pui la tigaie:

  1. shaorma de pui
  2. salata italiana de paste cu pui
  3. nachos cu branza si pui la cuptor

piept de pui la tigaie fraged si suculent

Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru piept de pui la tigaie fraged si suculent:

Ingrediente:

2 buc. piept de pui dezosat, fara piele

2 linguri ulei

1 lingurita unt

sare

piper

cimbru uscat

pudra de usturoi

Cum se face reteta de piept de pui la tigaie fraged si suculent:

Pregatire piept de pui

Am taiat pieptul de pui pe lungime astfel incat sa fie aproximativ de aceeasi grosime (cam de 2 degete -2.5cm).

Puteti sa faceti acest lucru folosind un sucitor sau un pahar, aplatizand partea mai groasa a acestuia. Nu folositi ciocanul pentru snitele!

Am condimentat pe ambele parti cu piper proaspat macinat, foarte putina sare, cimbru uscat si pudra de usturoi.

piept de pui la tigaie fraged si suculent diva in bucatarie piept de pui la tigaie fraged si suculent diva in bucatarie

Prajire

Am incins uleiul intr-o tigaie suficient de incapatoare, dar nu l-am lasat sa se arda.

Focul a fost setat pe mediu-mare.

Am pus bucatile de carne, am lasat focul la mediu.

L-am lasat timp de aproximativ 5 minute neatins.

Daca vreti sa il intoarceti si nu se desprinde usor sau nu este auriu inseamna ca nu este gata.

Il mai lasati putin.

Am intors pieptul de pui folosind un cleste si l-am mai lasat alte 4 minute.

Cu 2 minute inainte de a fi gata am adaugat untul ce ii va da un gust foarte bun. Nu l-am pus de la inceput pentru ca s-ar fi ars.

piept de pui la tigaie fraged si suculent diva in bucatarie

Odihna

Am scos pieptul de pui prajit in tigaie intr-o farfurie, am presarat sare si l-am lasat sa se odihneasca timp de 3 pana la 5 minute inainte de a-l manca.

Servire

L-am mancat cu pofta pentru ca a iesit suculent si fraged, aromat si gustos.

L-am mancat cu cartofi prajiti, dar puteti avea alaturi piure de cartofi, cartofi la cuptor, pilaf cu legume, orez prajit cu ou si legume, legume sotate sau la gril.

Merge foarte bine si in salate de paste, salata Caesar, iar daca va ramane il puteti pasta cateva zile in frigider si il puteti manca intr-un sandwich.

Ma gasitisi pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Reteta de piept de pui  la tigaie. Cum se prajeste corect pieptul de pui? Reteta de piept de pui prajit la tigaie. Piept de pui prajit rapid. Piept de pui prajit in tigaie. Cea mai simpla reteta de piept de pui la tigaie.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *