Prajitura din albusuri cu mure

7 septembrie 2021Diva in Bucatarie

Prajitura din albusuri cu mure. Prajitura din albusuri  cu mure, pufoasa si delicioasa – pandispan din albusuri rapid si usor de pregatit – reteta de prajitura din albusuri fara praf de copt. 

Prajitura din albusuri  cu mure diva in bucatarie

Prajitura din albusuri  cu mure, pufoasa si delicioasa – pandispan din albusuri rapid si usor de pregatit – reteta de prajitura din albusuri fara praf de copt. 

Are textura aerata, aroma discreta de lamaie, iar gustul dulce-acrisor este minunat. Este spornica si economica, fara ingrediente complicate.

Aceasta prajitura din albusuri poate fi o idee foarte buna daca le-ati strans in congelator sau in frigider dupa sarbatori si nu stiti ce sa faceti cu ele. Eu am pregatit peste vara diverse salate pentru care am avut nevoie de maioneza din 2 galbenusuri, asa ca albusurile ramase au pastrate in congelator. Le puteti pastra maxim 6 luni.

Sunt convinsa ca nu sunt singura care nu le arunca, asa ca reteta aceasta va fi de folos multor gospodine.

Prajitura din albusuri  cu mure diva in bucatarie

Am o colectie maricica de retete de deserturi din albusuri. Le puteti vedea pe toate daca apasati aici.

Puteti folosi si alte fructe, in functie de sezon (zmeura, capsuni, visine, piersici, smochine, afine).

Retete de prajituri cu mure pregatite de mine gasiti daca apasati aici. 

Prajitura din albusuri cu mure poate fi transformata in chec sau blat de tort pentru care as folosi o crema de mascarpone si ciocolata alba, colorata cu sirop de mure.

Cred ca orice incepator in ale gatitului poate sa faca acest desert. Trebuie doar sa mixeze foarte bine albusurile cu un praf de sare, sa adauge zaharul treptat, iar restul ingredientelor sa fie incorporate prin amestecare usoara cu un tel sau o spatula.

Nu necesita agent de crestere daca albusurile devin tari ca pentru bezea.

Va recomand sa cerneti faina in prealabil.

Daca vreti sa adaugati esenta de vanilie sau de lamaie o veti amesteca cu restul ingredientelor lichide.

Daca folositi coaja rasa de lamaie aveti grija ca aceasta sa fie bio sau coaja sa nu fie tratata.

Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura din albusuri cu mure:

INGREDIENTE:

(tava 28*23 cm)

280 g albusuri – de la 9 oua

300 g zahar

300 g faina

50 ml ulei

50 ml apa minerala

1 lingurita coaja rasa de lamaie bio

120-150 g mure

PREPARARE:

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana s-au transformat intr-o spuma alba tare. Am adaugat zaharul in cateva transe si am continuat sa mixez pana cand acestea s-a dizolva iar spuma a devenit foarte tare si ar trece proba castronului rasturnat.

Prajitura din albusuri  cu mure diva in bucatarie

Am pus intr-un borcan uleiul si apa minerala si am pornit cuptorul la 180°C.

Am incorporat in spuma de albusuri coaja rasa de lamaie, iar faina si lichidele le-am am adaugat-o alternativ in cateva transe, amestecand usor, de jos in sus.

Prajitura din albusuri  cu mure diva in bucatariePrajitura din albusuri  cu mure diva in bucatarie

Cand am terminat de incorporat toate ingredientele am turnat aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat murele, apoi am copt prajitura in jur de 25-30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.

Prajitura din albusuri cu mure diva in bucatarie

Am lasat prajitura sa se raceasca pe un gratar, apoi am feliat-o. Am pudrat putin zahar, dar nu are nevoie, este perfecta si fara acesta.

Prajitura din albusuri cu mure este extrem de delicioasa, dulce-acrisoara si pufoasa.

A fost atat de buna incat s-ar fi terminat intr-o ora dupa ce am taiat-o, dar mi-am pastrat 3 cuburi pentru cafeaua de dimineata.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *