Orez violet colorat natural cu varza rosie
Orez violet colorat natural cu varza rosie: o combinatie culinara inedita, plina de savoare
Reteta de orez violet colorat natural cu varza rosie este o alegere sanatoasa, plina de culoare, o intalnire delicioasa intre nutritie si savoare.
Este o surpriza placuta pentru papilele gustative, dar iti vine sa o mananci intai din priviri.
Acest orez violet colorat natural cu varza rosie este bogat in antioxidanti, fibre si vitamine, contribuind la o dieta sanatoasa si echilibrata.
Nu este necesara clatirea orezului. Trebuie respectata proportia dintre orez si lichid: 1,5 (la 200 g orez se folosesc 300 ml supa sau apa).
Ar fi bine sa folosesti o cratita sau tigaie larga, cu diametrul mare, inalta, cu capac.
In orice vas cu diametrul mai mic de 24 cm risti ca orezul sa nu fie gatit si colorat uniform.
Reteta de orez colorat natural cu varza rosie aduce impreuna doua ingrediente extraordinare, oferind o experienta gastronomica care incanta simturile si imbogateste corpul cu nutrienti esentiali.
Iti recomand sa descoperi beneficiile nutritionale ale orezului basmati de la Baneasa, vedeta acestui preparat delicios.
Aroma si gustul sau de nuci il fac perfect pentru pilafuri parfumate sau preparate exotice.
Daca sunt gatite corect, boabele de orez raman individuale si nu sunt lipicioase.
Daca vrei sa pregatesti si alte retete de orez colorat iti las cateva sugestii:
Gasesti mai explicatiile scrise pas cu pas.
Pentru inceput iti las reteta de orez colorat natural cu varza rosie in format video.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pregatire varza rosie
- Am indepartat frunzele exterioare ale unei verze rosii, apoi am taiat-o in sferturi si am tocat-o fideluta cu un cutit. Cat orez se foloseste?
- Pentru ca totul sa mearga rapid am cantarit 200 g de orez basmati. Portia de orez pentru o persoana este 50-60g/persoana in cazul in care este servit pe post de garnitura. Acesta absoarbe apa si in final cantareste mult mai mult. Portia pentru fel principal poate fi 100-120g. Cantitatea de orez poate fi influentata si de cat de foame iti este. Gatire varza
- Intr-o tigaie foarte larga si adanca am topit untul si l-am incins impreuna cu uleiul. Am adaugat ceapa si am calit-o pana s-a inmuiat si a capat aspect lucios. Peste aceasta am pus usturoiul tocat marunt la cutit, apoi 500 g din varza rosie tocata. Proportia de varza raportata la cea de orez trebuie sa fie de 2.5. Daca esti iubitor de varza rosie poti creste proporta pana la 3 (600 g in cazul de fata). Adaugare orez
- Am asezonat cu sare si piper. Am lasat-o pe foc maxim 3 minute, amestecand din cand in cand. In acest timp am pus orezul peste varza usor inmuiata si am amestecat, astfel incat orezul sa fie bine acoperit de varza rosie. Gatire orez violet cu capac
- Am turnat supa calda, apoi am pus capacul. Am lasat focul la mic, si am lasat sa gateasca la abur 12 minute fara sa ridic deloc capacul. Dupa acest interval am luat de pe foc si am lasat alte 12 minute sa se odihneasca, fara sa ridic capacul deloc. Servire orez violet
- Boabele de orez sunt bine gatite, usor al dente, fara sa fie lipite intre ele. Cat timp este fierbinte culoarea este mai rosiatica. Cand se raceste aceasta se schimba intr-o nuanta spre albastru. Poti sa mananci orez violet colorat natural cu varza rosie simplu, dar poate insoti orice tip de carne.
Notă
Descopera gustul unic extrem de placut al retetei de orez violet colorat natural cu varza rosie. Cu siguranta va intra in topul preferintelor tale.