fbpx

RETETE RECENTE

SPANAC CU OREZ – SPANAKORIZO

April 14, 2016 | CATEGORIA

spanakorizo-spanac-cu-orez-divainbucatarie

O reteta  din bucataria greceasca, gustoasa, aromata, usor de pregatit si cu ingrediente la indemana oricui, perfecta pentru perioada in care vrem sa renuntam la carne pentru ca avem un regim de viata vegetarian sau tinem post.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

500 g spanac proaspat

3 linguri ulei masline

1 ceapa medie

2 cepe verzi

2 catei mari usturoi pisati

150 g orez

cateva frunze de menta (1 lingurita menta uscata)

100 ml vin alb

450 ml supa legume ( sau apa)

sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie

1 lingurita unt (optional)

1/2 legatura marar

PREPARARE:

Spalam spanacul foarte bine, apoi il oparim in apa fierbinte timp de 2-3 minute. il scurgem, apoi il tocam mai mare.

spanakorizo-spanac-0spanac-cu-orez-spanakorizo-0

Tocam ceapa si ceapa verde si le calim in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat si mai calim cateva secunde.

spanakorizo-spanac-cu-orez-1spanakorizo-spanac-cu-orez-2

Adaugam orezul, amestecam si lasam la foc mic inca 2 minute amestecand in acest timp, apoi punem frunzele de menta tocate.

spanakorizo-spanac-cu-orez-3spanakorizo-spanac-cu-orez-4

Turnam vinul si lasam pana se evapora, apoi punem supa de legume (sau apa) si lasam la foc mic, cu capac, in jur de 10-12 minute. Avem grija sa mai fie lichid in momentul in care adaugam spanacul si sare. Amestecam bine, adaugam coaja rasa de lamaie si suc de lamaie si lasam pe foc pana se evapora lichidul, apoi luam de pe foc.

spanakorizo-spanac-cu-orez-5spanakorizo-spanac-cu-orez-6

Optional putem adauga o lingurita unt sau 1 lingura ulei masline. La final punem mararul tocat si piper proaspat macinat.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *