Cozonac buchet de trandafiri

13 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Cozonac buchet de trandafiri. Cozonac „buchet de trandafiri” este surpriza dulce pentru sarbatorile de Paste, realizata cu faina de la Baneasa ce are in componenta drojdie si oua.

Cozonac „buchet de trandafiri” este surpriza dulce pentru sarbatorile de Paste, realizata cu faina de la Baneasa ce are in componenta drojdie si oua.

Daca va ganditi ca exista riscul de a nu obtine un cozonac pufos vreau sa va arat o sectiune din cozonacul pregatit special, asa ca nu ezitati sa incercati aceasta faina, veti fi foarte multumiti de rezultat.

Intre „petalele”trandafirilor am ascuns putina Nutella, astfel incat acest cozonac sa fie si pe placul celor mici. 😉

cozonac-buchet-de-trandafiri-sectiune-pufoasa

Ingrediente cozonac buchet de trandafiri:

(pentru un cozonac cu diametrul de 20 cm)

600 g faina cu drojdie si oua

280-300 ml lapte cald

1 pastaie vanilie

120 g unt topit si racit

180 g zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingurita coaja rasa de portocale

16 lingurite Nutella

Mod de preparare cozonac buchet de trandafiri:

Pentru a obtine un cozonac bun trebuie sa tinem ingredientele la temperatura camerei cu 30 minute inainte de a le pregati.

cozonacbuchet-trandafiri-ingrediente

Incalzim laptele cu semintele dintr-o pastaie de vanilie il el. Topim untul si il lasam sa se raceasca.

Amestecam faina ce are deja in componenta oua si drojdie cu zahar si zahar vanilat, untul topit si racit, apoi cu laptele cu vanilie caldut adaugat treptat in timp ce framantam aluatul.

cozonacbuchet-trandafiri-1  cozonacbuchet-trandafiri-2

Framantam aluatul pana devine elastic, neted si nu se lipeste de maini. Si, daca il trantim de blatul de lucru de cateva ori (asa cum faceau mamele si bunicile noastre), avem sansa sa obtinem un aluat bun si pufos. Lasam aluatul sa creasca in loc cald timp de 40 minute, apoi il framantam iar (inca 5 minute) si il mai lasam sa creasca 40-60 minute.

cozonacbuchet-trandafiri-3  cozonacbuchet-trandafiri-4

Cantarim aluatul si il impartim in 24 bucatele. Intindem bucatelele de aluat, le grupam cate 3, avand grija sa intindem o lingurita rasa de Nutella in mijlocul primei si a doua bucata de blat, cu grija sa nu ajungem pana la margine, caci va iesi in exterior si va strica design-ul. Suprapunem cele 3 bucati de blat astfel incat sa vedem 1 cm din fiecare blat in partea superioara, apoi rulam si taiem in mijloc. Obtinem astfel 2 „trandafiri”. Procedam astfel pana terminam aluatul.

cozonacbuchet-trandafiri-5  cozonacbuchet-trandafiri-6

Punem „trandafirii” din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam sa creasca inca 30 minute.

cozonac-buchet-de-trandafiri--in-tava

Iata si varianta cu 12 bucati de aluat (l-am refacut si a doua zi la cererea copiilor).

cozonacbuchet-trandafiri-7cozonacbuchet-trandafiri-8

Coacem cozonacul buchet de trandafiri in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30-40 minute (dar il vom inveli dupa 20 minute, sa nu se arda).

Cand il scoatem din cuptor il ungem cu un galbenus batut cu 1 lingura lapte si o lingurita miere de albine.

Il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem pudra cu zahar, dar merge si simplu. 🙂

Super delicios!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Paginamea  de Facebook este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *