Cartofi copti cu crusta de malai

13 martie 2019Diva in Bucatarie

Cartofi copti cu crusta de malai

Cartofi copti cu crusta de malai. Reteta cartofi copti cu malai, reteta de post. Cartofi copti in malai, reteta simpla si usoara. Reteta ieftina de cartofi in malai. Reteta vegana de cartofi copti in crusta de malai. 

Cartofi copti cu crusta de malai – reteta simpla,  rapida si usor de facut – reteta de post de cartofi.

Au crusta crocanta si miez moale delicios.

Zilele trecute vorbeam cu o prietena despre zecile de retete si variante de cartofi pregatiti la cuptor si mi-am dat seama ca nu postasem inca reteta de cartofi copti in crusta de malai.

Eu ii pregatesc in general cu cuburi mici de unt imprastiate peste cartofi.

Pe acestia i-am facut in varianta de post, doar cu ulei si au iesit la fel de buni.

Partea buna a cartofilor pregatiti la cuptor este ca ii pun  sa se faca servesc aperitivele.

Nu vreau sa pun pe masa cartofi incalziti, asa ca ii pun la cuptor inainte sa ne asezam la masa.

Si sunt sigura ca nu se supara nimeni daca ma uit din cand sa vad in ce stadiu sunt.

In lista de ingrediente veti gasi pudra de usturoi.

O prefer usturoiul proaspat in aceasta reteta, caci poate deveni amar daca se gateste excesiv si nu vreau sa stric bunatate de cartofi.

Cartofii astia ori iti plac, ori nu. Eu sunt fan cartofi copti, aproape in orice varianta.

Cand am descoperit acesti cartofi copti in crusta de malai m-am indragostit de ei.

Dar, asta spun despre toate retetele mele de cartofi.

Fiul meu stramba din nas la acesti cartofi copti in crusta de malai, dar nu ii refuza.

Pentru el cartofii cei mai buni la cuptor au parmezan, usturoi si patrunjel. Sotul meu ii adora pe cei cu rozmarin.

Nu stiu pe nimeni care sa refuze o portie de cartofi la cuptor.

Alte retete:

  1. cartofi libanezi batata hara,
  2. cartofi noi copti cu seminte,
  3. Hasselback,

Varianta taraneasca de cartofi copti in crusta de malai, ca pe vremea bunicii, merge foarte bine langa o halba de bere si o friptura buna.

Dar, in perioada postului, langa ei ajunge o salata verde sau o salata de rosii cu castraveti.

Copii vor fi incantati de un sos (ketchup sau mujdei).

Cartofii copti cu crusta de malai  au coaja crocanta, dar miezul este moale si pufos.

Nu ma abtin niciodata sa nu mananc primul cartof fierbinte, proaspat scos din cuptor.

Aproape ca imi arde limba, dar pofta este prea mare.

De aceea, nu va mai retin atentia si va las mai jos ingredientele si modul de preparare prezentatat in imagini, pas cu pas.

Ingrediente:

1 kg cartofi albi

1 lingurita sare

1/2 piper proaspat macinat

1 lingurita pudra de usturoi (usturoi granulat)

1 lingurita rasa oregano uscat

1/2 lingurita boia afumata

1 lingurita rasa busuioc uscat

1/2 lingurita boia dulce

200 g malai

150 ml ulei + 2-3 linguri ulei pentru tava

Mod de preparare cartofi copti cu crusta de malai:

Am preincalzit cuptorul la 200°C. In acest timp am pregatit cartofii.

Intr-un bol am pus toate condimenetele.

Nu am pus inca malaiul. Am turnat uleiul peste acestea si le-am amestecat.

Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat in felii mai groase.

In functie de marimea acestora pot fi taiati doar in jumatate, in sferturi sau in 6.

Am pus cartofii peste uleiul cu condimente si am amestecat incercand sa acoper cat mai bine toti cartofii.

Am presarat treptat malai (in 2-3 transe), amestecand usor pana s-au acoperit toti cartofii.

Apoi am uns tava cu putin ulei, am pus cartofii in tava si i-am acoperit cu hartie de copt.

I-am lasat sa se coaca timp de aproximativ 40-45 minute, intorcand tava dupa 20 minute, moment in care am renuntat la hartia de copt.

Servire cartofi copti in crusta de malai:

Sunt atat de buni calzi, imediat cum ii scoti din cuptor!

Au crusta crocanta si miezul moale. Poti sa ii insotesti de o salata verde, salata de rosii sau un sos de usturoi.

Copiii vor prefera sosul de rosii sau ketchup dulce.

Iarna merg foarte bine cu muraturi.

Spor la pregatit cartofi copti in crusta de malai!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Krista Emma Szenasi a pus si cascaval/parmezan ras peste ei. O sa incerc si eu varianta aceasta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *