fbpx

RETETE RECENTE

BUDINCA CU CACAO DE POST

March 12, 2019 | CATEGORIA

Budinca cu cacao – reteta de post – este varianta delicioasa a unuia din cele mai iubite deserturi ale copiilor.

Budinca este desertul care sta la baza multor altor deserturi, fiind folosita in cremele pentru torturi, prajituri sau tarte. Chiar si in varianta de post poate fi folosita, adaugand unt de cocos, crema de cocos, smantana vegetala de frisca de calitate (poate pare un pleonasm, dar exista mari diferente intre tipurile de astfel de smantana care se gasesc in comert).

Reteta de fata este pregatita cu ingrediente sanatoase (laptele de cocos si pudra de cacao sunt in varianta bio), decorul este din fructe, fulgi de cocos si migdale, asa ca putem spune ca budinca aceasta este poate unul din cele mai bune deserturi cu care ne putem rasfata in perioada postului si este potrivita copiilor de peste 2 ani in varianta cu zahar. Puteti folosi mai putin zahar sau inlocuitor pentru copiii mai mici.

Pentru a pregati budinca de cacao nu avem nevoie de multe ingrediente. Se face foarte usor. In maxim 10 minute avem desertul pregatit si il putem pune in cupe. Asteptam sa se raceasca, apoi il putem decora sau il mancam simplu.

Budinca fiarta de cacao de post este simpla, rapida, iar crema fina este delicioasa si aromata.

Eu am folosit lapte de cocos pentru aceasta budinca cu cacao, dar la fel de bine puteti apela la alte variante de lapte vegetal: lapte de soia, lapte de orez, de migdale, caju. Aceste tipuri de bauturi sunt folosite si de catre cei care au alergii la lactoza sau gluten. Nu sunt doar variante sanatoase, sunt si gustoase.

Daca vreti sa va inspirati pentru a pregati si alte retete de post, va invit sa vedeti colectia mea de retete de dulciuri de post in acest link, iar pentru restul de retete de aperitive/gustari, supe sau mancaruri de post aveti acest link.

Deserturile prezentate in pahar mi se par de efect, asa ca puteti sa va inspirati si din ceea ce am prezentat in anii trecuti: cupe cu crema de vanilie, piscoturi si fructe,   desert cu mascarpone si zmeura (in varianta de post putem folosi aceasta budinca si biscuiti de post), desert cu banane si migdale, cheesecake cu coacaze negre, mousse de ciocolata, mousse de Nutela cu banane, si altele.

 

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de prepaarre pentru budinca de cacao – reteta de post:

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

500 ml lapte de cocos – NU FOLOSIM LAPTE DE COCOS IN DOZA METALICA!

200 g zahar / poate fi si zahar de cocos

25 g faina

25 g amidon

10 g pudra de cacao neagra

1 pachet zahar vanilinat – optional

Pentru decor: 

1 lingurita nuca de cocos

1 lingurita fulgi migdale

fructe de padure

PREPARARE:

Punem intr-un bol toate ingredientele solide (cu exceptia zaharului) si le amestecam. Turnam peste ele 100 ml lapte de cocos si amestecam pentru ca acestea sa nu faca cocoloase.

 

Incalzim laptele de cocos cu zaharul, il turnam in bolul cu ingrediente solide si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Reintoarcem laptele la fiert, la foc mic spre mediu, amestecand continuu pana se ingroasa si obtinem budinca. Luam vasul de pe foc si impartim budinca in pahare/cupe/ boluri.

 

O lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei (nu ia mult timp acest lucru), apoi decoram dupa imaginatie.

Eu am ales pentru decor cu nuca de cocos, fulgi de migdale si fructe de padure.

Sper sa va placa si sa o pregatiti si voi.

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube unde postez retete simple, usor de pregatit, dar foarte bune.

Daca aveti cont de Instagram va astept aici.

Daca va place sa impartasiti retetele voastre si altora, va invit in grupul Gatesc Cu Prietenii. 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *