fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI LIBANEZI – BATATA HARRA

December 15, 2015 | CATEGORIA

cartofi-libanezi-batata-harra-0

 

Cartofii libanezi “Batata Harra”  pregatiti la cuptor – o reteta simpla, rapida si usoara de cartofi picanti,  aromati, usor crocanti la exterior si moi la interior. Cartofii  libanezi “Batata Harra” sunt condimentati, dar fara sa fie foarte picanti, aromati si extrem de gustosi.

In alte tari din Orientul Mijlociu acestia sunt foarte picanti.

Noi suntem mari iubitori ai bucatariei libaneze si alegem sa mancam atat acasa, cat si la restaurant, cel putin o data pe luna.

Ne plac aperitivele (meeze) cu care aproape ca ne saturam. Comandam mai multe si  mancam din toate. Pana vine felul principal, pe care mereu spunem ca nu are rost sa il mai comandam si nu ne abtinem, noi suntem deja satui.

Daca si voua va plac retetele libaneze, gasiti o colectie maricica de retete daca apasati aici.

Am pregtit retete libaneze si live pe facebook cu prietenul nostru Jay, care gateste cea mai buna mancare libaneza, ca la mama lui acasa.

Pe langa celebrele hummus, labneh sau fatoush, cartofii libanezi “Batata Harra” sunt printre retetele mele preferate.

Ma bucur foaret tare ca am descoperit aceasta reteta, pe care o pregatesc adesea si in perioada postului, cand am nevoie doar de o salata verde alaturi.

Sunt picanti, dar nu exagerat. Numele lor chiar asta inseamna – traducerea “batata harra” este “cartofi picanti”.

Cartofi libanezi “Batata Harra”

 

Pe cat de simpla este reteta de cartofi libanezi picanti, pe atat de savuroasa o veti gasi. Se pot pregati si in tigaie, dar eu ii prefer la cuptor, ca metoda mai sanatoasa de gatire.

Cartofi libanezi  “Batata Harra” vor deveni cu siguranta si preferatii vostri.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi libanezi “Batata Harra”. 

INGREDIENTE:

750 g cartofi

4 linguri ulei

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita piper macinat

1-2 catei mari usturoi dati prin presa

1/2 lingurita boia de ardei iute

1/2 lingurita chimion macinat

1/2 lingurita boabe coriandru macinate (sau coriandru uscat)

2 linguri suc lamaie

1 lingurita coriandru proaspat tocat (pentru cei care nu suporta gustul il inlocuim cu patrunjel verde)

PREPARARE:

Am curatat cartofii de coaja si i-am taiat in cuburi de marime potrivita. I-am pus intr-un castron, am turnat 2 linguri ulei peste ei, am amestecat bine astfel incat sa fie ulei pe toate bucatile de cartofi. I-am pus in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ 30 minute (pana devin aurii, putin rumeniti si moi la inerior).

cartofi-libanezi-batata-harra-1cartofi-libanezi-batata-harra-2

Secretul cartofilor libanezi “Batata Harra” consta in amestecul condimentelor ce urmeaza a fi prajite in restul de ulei pentru 30-40 secunde.

Am luat de pe foc condimentele prajite, le-am pus intr-un castron adanc (in care sa intre si cartofii) si am adaugat 2 linguri suc proaspat lamaie, apoi am amestecat.

Am scos cartofii din cuptor, i-am pus peste condimentele calite, am acoperit cu o farfurie castronul si l-am scuturat pana cand cartofii au fost complet acoperiti de condimente.

cartofi-libanezi-batata-harra-3cartofi-libanezi-batata-harra-4

I-am mancat imediat, cu mare pofta!

Sunt tare buni acesti cartofi libanezi picanti!

cartofi-libanezi-b-h

Pofta buna!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

 

Comentarii

  • otilia

    Eu sunt mate fan cartofi, iar soțul meu e topit după coriandru. Ne va plăcea cu siguranță acesta rețetă!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *