Hummus libanez fin si cremos. Reteta hummus libanez. Reteta hummus rapid cu naut din conserva.
Cea mai buna reteta de hummus libanez. Hummus libanez, reteta clasica. Humus libanez reteta simpla, gustoasa si usor de facut.
Pasta de naut cu tahini. Crema din naut – reteta rapida. Reteta simpla si rapida de aperitiv libanez.
Hummus libanez , reteta si sfaturi utile. Hummus libanez facut in casa.
Humus inseamna in araba „naut”, acesta fiind ingredientul de baza al preparatului.
Suntem mari iubitori ai bucatariei libaneze, iar hummus cred ca am putea manca la orice masa sau gustare.
Se pare ca este unul din primele preparate ale lumii, fiind consumat inca din antichitate.
Am citit ca prima oara reteta de hummus in varianta de pasta din naut cu pasta de tahini a fost realizata prima oara in Cairo, a fost preluata de restul bucatariilor orientale, apoi a fost adoptata de tot mapamondul.
Acesta a devenit popular si in tara noastra.
Pe blogul meu gasesti multe retete de hummus, dar varianta aceasta rapida nu a apucat sa fie pozata niciodata.
Daca vrei sa te inspiri si sa pregatesti hummus si in alte variante, adaugand diverse ingrediente sau condimente. Iti las mai jos cateva propuneri.
Poti citi retetele daca apesi pe titlul care te inspira:
Toate retetele din bucataria libaneza le-am strans intr-o singura postare pe care o poti citi daca apesi aici.
Revenind la reteta de hummus libanez fin si cremos, pregatit cu naut din conserva, iti las cateva sfaturi pentru ca sa te bucuri de un hummus gustos, bogat si textura placuta:
Poti sa pregatesti hummus folosind naut uscat (caz in care timpul de preparare se mareste considerabil), dar poti opta si pentru cel din conserva, prefiert si gata de transformat in mezze.
Hummusul nu este doar cremos si gustos, ci si un preparat ce vine la pachet cu o multime de avantaje pentru organism: proteine, fibre, grasimi sanatoase.
Este satios, asa ca te vei satura rapid si nu iti va influenta dieta.
Nu iti mai retin atentia si iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru hummus libanez fin si cremos.
Ingrediente hummus libanez:
1 conserva naut
1 lingura varfuita pasta tahini
sucul de la jumatate lamaie
10 ml ulei masline extra virgin
1 catel mic usturoi
½ lingurita chimion macinat (NU CHIMEN!)
sare dupa gust
90-120 ml lichid din conserva
Pentru decor
20-30 ml ulei masline extravirgin
Cateva boabe de naut fierte
Patrunjel sau coriandru proaspat
Optional: boia dulce, Za’atar
Cum se face reteta de hummus libanez:
Pentru inceput iti las modul de preparare in format video. Te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube.
Iata si explicatiile scrise:
Am scurs nautul conservat, dar am pastrat lichidul.
Am pus nautul intr-un bol cu apa calda, apoi am frecat boabele intre maini. Coaja se va dezlipi de cele mai multe boabe.
Este esentiala indepartarea acesteia pentru ca hummusul sa fie fin si cremos.
Daca ramane pe cateva boabe nu va fi o mare tragedie. Am pus boabele de naut intr-un robot vertical, apoi am adaugat 90 ml din lichidul pastrat (dar poti pune mai mult), 1 lingura varfuita pasta tahini, sucul de la ½ lamaie, chimion pudra, optional 1 catel mic de usturoi, sare si ulei masline.
Am mixat pana compozitia a devenit omogena.
Am pus hummusul intr-un bol, apoi l-am aranjat pentru a-l decora cu ulei de masline, boabe de naut si patrunjel verde.
Pentru textura mai cremoasa puteti adauga mai mult lichid.
Atat de simplu si atat de bun! Este gata in 10 minute!
Servire hummus libanez, fin si cremos:
Poti sa il mamanci imediat cu lipii.
Acesta poate fi servit alaturi de alte mezze la micul dejun sau pe post de aperitive la o masa cu prietenii.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii