fbpx

RETETE RECENTE

FARFALLE CU BROCCOLI IN SOS ALB CREMOS

September 22, 2022 | CATEGORIA

Farfalle cu broccoli in sos alb cremos, gustos si aromat este cea mai simpla si mai rapida reteta de paste.

Reteta simpla, rapida si usor de facut,  ce va fi gata in maxim 20 minute.

Sosul simplu din smantana si mozzarella se intinde in firisoare cand il pui in bol, iar broccoli aduce culoarea in farfurie.

Cu aceasta reteta si copiii vor iubi broccoli.

 

Farfalle cu broccoli in sos alb cremos divainbucatarie a

 

Broccoli este o leguma sanatoasa, adorata de toti cei ce isi doresc un stil de viata sanatos, cu alimentatie echilibrata.

Poate fi consumat gatit la aburi, la cuptor, sau fiert. Bogat in minerale, vitamina C si fibre, acesta aduce o multime de beneficii organismului.

Dar, vedetele acestei retete sunt pastele farfalle din grau dur de la Paste Baneasa, cu valori nutritive excelente si o calitate ridicata. Pastele Baneasa sunt probabil cel mai cunoscut brand romanesc de paste, ce poate face concurenta oricarui tip de paste italiene.

Se potrivesc de minune cu sosuri si legume. Rezista bine la fiert si nu isi schimba forma.

Forma acestora te duce cu gandul la fluturi sau fundite, asa ca sunt un motiv in plus pentru ca reteta sa fie indragita atat de copii, cat si de adulti.

 

Daca si tie iti place acest tip de paste iti las mai jos cateva retete pe care le poti face si tu:

 

Pentru ca reteta de farfalle cu broccoli in sos alb cremos sa iti iasa perfecta trebuie sa tii cont de cateva sfaturi:

  • 1. Broccoli se fierbe in apa cu sare doar cat sa intre usor furculita in tulpina, dar sa ramana al-dente. Poti sa il pui la fiert chiar langa paste.
  • 2. Cumpara doar broccoli ce are culoare inchisa si tulpina tare.
  • 3. Iti recomand sa folosesti doar smantana pentru gatit cu procent de minim 30% grasime.
  • 4. Daca nu ai in casa mozzarella, aceasta poate fi inlocuita de cascaval, Gouda, Edam, sau alte branzeturi care se topesc.
  • 5. Nu exagera cu usturoiul. Aroma acestuia trebuie sa fie discreta.
  • 6. Pastele vor fi fierte in apa cu sare. Pentru 100 g paste folosesti 1 l apa si o lingurita sare.
  • 7. Nu pui ulei in apa in care fierb pastele si nu le clatesti dupa fierbere.
  • 8. Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste.
  • 8. Ai grija sa pastrezi 200 ml apa in care fierb pastele. Daca sosul se ingroasa prea tare poti adauga treptat din acest lichid, pana la consistenta dorita.
  • 9. Daca iti raman paste le poti incalzi a doua zi la microunde. Adaugi putin lichid in care au fiert pastele sau smantana pentru gatit si vor fi la fel de savuroase.
  • 10. In timp ce fierbi pastele pregatesti sosul, astfel incat sincronizarea sa fie perfecta.  Daca crezi ca nu te descurci sa le gatesti simultan faci sosul, apoi pui pastele la fiert.

Reteta de farfalle cu broccoli in sos alb cremos este foarte simpla si o vei indragi si tu pentru gust si rapiditatea cu care o vei face.

 

Daca vrei sa vezi cum sa faci rapid si usor cea mai buna reteta de farfalle cu broccoli in sos alb cremos, iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

 

INGREDIENTE:

(pentru 3 portii mari)

250 g farfalle de la Paste Baneasa

250 g broccoli

400 g smantana pentu gatit (30-35% grasime)

200 g mozzarella rasa

1 catel de usturoi dat prin presa

sare

piper proaspat macinat

pentru servit: parmezan ras

 

PREPARARE:

Pentru inceput poti vedea modul de preparare in format video:

Iata si explicatiile scrise:

Pentru inceput am taiat broccoli in buchetele mai mici. Le-am pus in apa cu sare si le-am lasat 5 minute pentru ca eventualele insecte sa iasa.

Le-am clatit, apoi le-am fiert in apa cu sare pana cand tulpina a fost gatita, dar inca ferma.

Am pus 2.5 l de apa cu 2 lingurite varfuite de sare la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat pastele si le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.

Farfalle cu broccoli in sos alb cremos divainbucatarie 2

In acest timp am pregatit sosul. Intr-o tigaie larga si adanca am turnat smantana pentru gatit.

Am adaugat sare, piper proaspat macinat si un catel de usturoi dat prin presa.

Am lasat sa dea in clocot in jur de 5 minute, la foc mic spre mediu, apoi am adaugat mozzarella rasa si am amestecat.

Farfalle cu broccoli in sos alb cremos divainbucatarie 3

Am pus in sos si buchetelele de brocolli scurse in prealabil si le-am lasat la foc mic in jur de 1 minut.

Intre timp s-au fiert pastele, asa ca le-am scurs si le-am pus in tigaia cu sos.

Farfalle cu broccoli in sos alb cremos divainbucatarie 4

Am amestecat usor si am mai lasat pe foc cateva secunde. Daca sosul se ingroasa prea tare puteti sa puneti un polonic din zeama in care au fiert pastele.

Eu le iau cu o strecuratoare gaurita din apa si le pun direct in sos. Ramane suficienta apa pe ele, asa ca nu am nevoie de mai adaug lichid.

Poti vedea in reteta video cum procedez.

Am oprit focul si am pus pastele in boluri. Am presarat putin parmezan ras.

Nu va pot descrie cat de bune si aromate sunt pastele farfalle cu broccoli in sos alb cremos!

Trebuie neaparat sa incercati si voi reteta!

Va asigur ca si cei mici vor manca cu mare pofta tot ce le puneti in farfurie!

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *