Farfale cu creveti si sos de piper
Farfale cu creveti si sos de piper. Va aduc in atentie o reteta deosebita pentru paste delicioase! Se pregateste usor, iar rezultatul este senzational!
Va aduc in atentie o reteta deosebita pentru paste delicioase! Se pregateste usor, iar rezultatul este senzational!
INGREDIENTE:
200 g Farfale Baneasa
70 g mazare congelata
2 lingurite capere
1 ceapa medie sare
4 linguri ulei
200 g creveti
Pentru sos:
30 ml ulei masline
15 ml otet
2 lingurite piper divers colorat
1 lingura varfuita smantana groasa
PREPARARE:
Pentru a pregati aceasta reteta ne pregatim toate ingredientele la indemana, astfel incat toate etapele sa mearga cursiv si rapid.
Preparam sosul amestecand pentru inceput uleiul cu otet si piper.
Le punem intr-un bleneder si pasam. Adaugam smantana si continuam sa pasam pana reusim sa spargem boabele de piper.
Calim ceapa tocata marunt in 2 linguri ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam mazarea si caperele si continuam sa calim 2 minute.
Luam de pe foc si calim crevetii in ulei incins timp de 1 minut pe fiecare parte.
Punem si pastele la fiert in apa cu sare conform timpului de pe ambalaj, apoi le scurgem.
Le amestecam intr-un castron cu crevetii, ceapa cu mazare si capere, apoi turnam sosul de piper si amestecam.
Servim imediat.
Pofta buna!