Prajitura de ciocolata cu pere
Prajitura de ciocolata cu pere. Prajitura de ciocolata cu pere. Prajitura de ciocolata cu pere reteta. reteta prajitura de ciocolata. Prajitura de ciocolata

Prajitura de ciocolata cu pere
Prajitura de ciocolata cu pere, pufoasa si gustoasa. Reteta de prajitura de ciocolata cu pere reteta simpla. Prajitura cu pere si ciocolata.
Prajitura de ciocolata cu pere este perfecta pentru o zi de toamna.
Este una din cele mai bune prajituri cu ciocolata si pere pe care le-am facut pana acum.
Este pufoasa, delicioasa, cu gust intens de ciocolata, iar bucatile de fructe din prajitura aduc umiditate si textura placuta.
Azi mi-am propus sa fac o experienta inedita si am combinat faina alba cu faina neagra ecologica.
Sper sa nu sune a lauda, dar chiar am avut cea mai buna idee si pot spune ca am facut o prajitura mega delicioasa.
Prajitura de ciocolata cu pere este deliciul pe care vi-l propun si voua.
Sunt convinsa ca veti fi incantati de aceasta experienta si veti incerca reteta cand veti avea cateva pere in plus in cosul cu fructe.
Eu ma hotarasc greu sa folosesc perele in deserturi. Reusesc sa mananc 3-4 pere intr-o ora, caci imi plac foarte mult, asa ca nu mai apuc sa le gatesc.
Aceasta prajitura cu ciocolata si pere este un fel de negresa pufoasa. Nu este brownie (negresa americanilor), caci in aceea nu prea se pune praf de copt si se foloseste doar ciocolata neagra.
Din acest motiv, pentru a nu crea confuzie in randul celor care imi citesc retetele, am pastrat un titlu care ilustreaza perfect reteta: prajitura cu ciocolata si pere. Am folosit ciocolata neagra si ciocolata cu lapte pentru a fi si pe placul copiilor.
Toate retetele mele de negrese/ brownie le gasiti in aceasta postare.
Mai multe retete cu pere
Prajitura de ciocolata cu pere se face foarte usor. Orice incepator in bucatarie o poate pregati, cu efort minim. Si, iese cu siguranta!
Alte retete cu pere pregatite de mine:
- 1. cheesecake cu pere posate in vin rosu
- 2. tort de post cu pere posate in vin
- 3. negresa de post cu pere
- 4. tarta cu mere, pere si gutui
Pentru prajitura de ciocolata cu pere va las etapele de preparare prezentate pas cu pas, in poze.
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu ciocolata si pere:
Ingrediente:
Pentru blat:
140 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
120 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina alba
80 g faina de grau neagra ecologica – puteti folosi si faina integrala sau daca nu aveti folositi tot faina alba
1 plic praf de copt
60 g unt
2 linguri cafea tare
1 fiola esenta rom
4 oua – separam albusul de galbenus
3 pere mici-medii
Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
Cum se face prajitura de ciocolata cu pere:
Pentru inceput am preincalzit cuptorul la 180°C.
Mi-am pregatit ingredientele la indemana.
Iata si cele 2 tipuri de faina testate:
Pregatire blat de ciocolata
Am topit la bain-marie untul cu 50 g zahar, 100 g ciocolata neagra si 100 g ciocolata cu lapte.
Cand s-au topit am luat de pe foc.
Am lasat sa te tempereze putin, apoi am adaugat galbenusurile si am mixat rapid.
Am incorporat cele 2 tipuri de faina, praful de copt, esenta de rom si cafeaua, amestecand pana la omogenizare.
Albusurile au fost mixate cu restul de zahar si zaharul vanilat pana am obtinut o spuma foarte tare.
Am incorporat jumatate din cantitatea de albusuri in cea de ciocolata amestecand usor, astfel incat sa fluidizez compozitia.
Am adaugat restul de albusuri si amestecand foarte usor, de jos in sus.
Adaugare pere si ciocolata
Am taiat 2 pere in cuburi de marime potrivita.
Le-am tavalit prin faina, apoi le-am pus in compozitia de ciocolata.
Am adaugat si restul de ciocolata neagra tocata la cutit.
Coacere
In continuare am amestecat usor, apoi turnam aluatul intr-o tava cu pereti detasabili tapetata pe pereti cu ulei si faina.
Tava a avut si partea de jos acoperita cu hartie de copt.
La final am taiat o para in felii. le-am tapetat cu faina pe partea care intra in contact cu aluatul.
Am copt prajitura timp de 45 minute sau panaa trecut testul cu scobitoarea.
Cand a fost gata am scos-o din tava si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar.
Glazurare
Am topit ciocolata pentru topping la bain-marie, apoi am amestecat-o cu smantana pentru frisca.
Am turnat-o peste prajitura.
Servire
Cand s-a intarit glazura am taiat-o in felii si am mancat-o cu pofta!
Poate fi pastrata la temperatura camerei acoperita cu un clopot de sticla.
Nu o pui in frigider caci blatul se intari.
Pofta buna!
Multumesc, Ana Simion pentru ca ai incercat reteta aceasta <3
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.Â
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Fantastic arata, prajitura cu pere nu am mancat pana acum, cred ca e si gustoasa si parfumata 🙂
🙂 trebuie sa o incerci!
Wow, ciocolata si pere …. minunata praji 🙂
🙂
Vai ce bunatate!!!
😉
In loc de pere poti pune fructe goji…
Goji merge in alte prajituri, nu in aceasta!
Oare daca in loc de frisca lichida pun smaintana pt gatit, iese?
poti pune 50 ml lapte.
Minunată! Am făcut-o de Crăciun, si o fac din nou acum! Prima data mi-a ieșit perfectă! Am adăugat la topping, alune si nuci tăiate la cuțit, pe care le-am presărat pe deasupra.
Multumesc!
Buna, vroiam sa te întreb dacă pun cafea sau ness. Granulația de cafea nu se va simți in prajitura?
Mulțumesc
cafeaua este lichida – cafea tare = espresso