Kaiserschmarrn cu compot de prune, un desert perfect pentru micul dejun sau gustarea perfecta pentru orice moment al zilei. Asortat perfect la culorile toamnei, noi l-am servit ca desert dupa o pastrama la gratar. As spune ca a fost un adevarat rasfat de toamna, ceea ce va doresc si voua!
INGREDIENTE:
Pentru clatite:
4 oua
250 ml lapte
4 linguri zahar
1 praf de sare
200 g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 varf cutit scortisoara
1 lingura smantana
80 g stafide
1 lingura rom
50 g unt
Pentru compot:
14 prune
1/2 pastaie vanilie
2 cuisoare
4 linguri zahar
3/4 cana apa
Zahar pudra cu scortisoara pentru tapetare
PREPARARE:
Punem stafidele intr-un bol si le stropim cu rom.
Pregatim compotul fierband pentru inceput apa cu zaharul pana da semne ca devine un sirop. Adaugam 1/2 pasatie vanilie, cuisoarele si prunele fara samburi, taiate in jumatate. Le fierbem putin, doar pana incep sa devina moi.
Pregatim clatitele amestecand pentru inceput faina cu praf de copt si scortisoara. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu lapte, smantana, 1/2 din cantitatea de zahar, apoi incorporam faina. Batem albusurile spuma tare cu restul ed zahar si le adaugam compozitiei de mai sus, amestecand usor. La final adaugam stafidele.
Topim untul intr-o tigaie cu diametrul cat mai mare. Turnam aluatul si avem grija sa il rumenim. Pentru a-l rumeni si pe partea cealalta rupem bucati din aluat in tigaie si le intoarcem. Cand s-au rumenit uniform, pe ambele parti, luam tigaia de pe foc.
Punem clatitele intr-un vas, facand loc in mijloc pentru compotul de prune.
Mancam imediat, presarand zahar pudra si un praf de scortisoara.
Yammy!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.
Comentarii
Foarte bun!!!Yummyyy
Multumesc!