fbpx

RETETE RECENTE

KAISERSCHMARRN CU CEAPA VERDE SI BACON

October 13, 2019 | CATEGORIA

Kaiserschmarrn, un fel de clatita pufoasa, rupta in bucati, este o reteta cu origini in Austria. Cunoscuta in varianta dulce, cu stafide imbatate in rom, pudrate cu zahar si avand alaturi compot de prune sau piure de mere, m-am gandit ca nu ar strica sa o pregatesc in varianta sarata, cu bacon si ceapa verde.

Ideea de kaisershmarrn sarat, cu ceapa verde si bacon, nu imi apartine, caci am vazut la un moment dat o poza pe pinterest si mi-a ramas intiparita in minte pana in acest moment, cand reusesc sa scap de obsesia ei pregatind reteta pentru mine si mama la micul dejun. Nu am salvat undeva reteta, nu stiu nici macar daca era in germana sau in engleza, asa ca nu am reusit sa dau iar de poza pentru a va lasa un link catre site-ul respectiv.

Mi-a placut tare mult ce mi-a iesit, caci o astfel de clatita, in varianta dulce imi este foarte familiara, asa ca in week-end voi dubla cantitatile si voi face pentru toata familia.

Kaiserschmarrn cu ceapa verde si bacon este propunerea mea pentru mic dejun, dar merge si la cina. Daca nu aveti ceapa verde puteti sa o inlocuiti cu ceapa rosie. Va arata la fel des spectaculos in farfurie. Ceapa si baconul sunt sotate primele. Le-am pus la final peste clatitele austriece sarate. Pentru gust bun, ca sa fiu sigura ca o sa le placa si baiatului meu, dar si sotului, am pus in compozitie mozaarella rasa, dar si aceasta poate fi inlocuita de cascaval ras.

Mi se pare ca este una din retele geniale ce ma convinge sa renunt la clasica omleta facuta sambata dimineata. Este un fel de tabiet al familiei, de care ne vom lipsi in acest week-end. Daca vreti sa va inspirati din colectia mea de retete de omleta va las link aici – cu siguranta veti gasi ceva pe gustul vostru.

Imi place combinatia aceasta de ceapa verde cu bacon. O folosesc si in omleta pentru mine. Ii place mult si omleta cu ceapa verde si marar. Ai mei vor doar omleta cu cascaval.

Daca vreti sa va inspirati pentru variante dulci de kaiserschmarrn, va recomand reteta clasica – cu piure de mere, cea cu compot de prune, cu dovleac sau cu smochine caramelizate. In acest moment imi dau seama ca trei din cele enumerate au fost facute de-a lungul timpului in perioada aceasta (sfarsit de septembrie – octombrie). Probabil este luna in care retetele de genul asta ma inspira mai mult.

Kaiserschmarrn cu ceapa verde si bacon sunt clatite sarate pufoase, rupte direct in tigaie cu o paleta, dar exista persoane care scot clatita si o taie cu cutitul. Serios nu este nevoie! Totul se face pe foc, ruperea clatitei nu necesita efort sau indemanare.

Dar, il loc sa va povestesc aici, mai bine va las sa observati din poze modul de preparare pentru kaiserschmarrn cu ceapa verde si bacon, iar lista de ingredinte o gasiti aici:

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

2 oua mari

sare

piper proaspat macinat

2 linguri ulei

80 g bacon taiat cuburi

2 cepe verzi

100 ml lapte

50 g mozzarella rasa

100 g faina

3 g praf de copt

PREPARARE:

Am bautut albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi am tocat ceapa verde.

Am amestecat galbenusurile cu sare, piper si lapte, apoi am incorporat albusurile batute spuma tare.

Am adaugat faina amestecata cu praf de copt si mozzarella rasa si am amestetcat pana s-a omogenizat compozitia.

Am incins uleiul si am calit ceapa verde si baconul, apoi le-am scos din tigaie si am pus compozitia de oua cu mozzarella.

Am lasat sa se umfle, sa se rumeneasca pe partea care se afla in contact cu tigaia, apoi am rupt in bucati mai mici clatita infoiata si le-am intors pentru a se rumeni pe ambele parti.

Cand au fost usor bronzate si pe partea cealalta le-am luat de pe foc, am pus baconul si ceapa verde peste bucatile de clatita si am amestecat putin.

Am mancat imediat, caci sunt tare bune calde.

Simplu, rapid si gustos, un mic dejun perfect, dar poate fi mancata si la cina.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *