Quiche rapid cu spanac si feta
Quiche rapid cu spanac si feta. Adaugam spanacul tocat marunt si il calim impreuna cu ceapa 1-2 minute.
Imi place sa pregatesc retete rapide ( va recunoasteti si voi in aceasta ipostaza, nu-i asa? 🙂 ) asa ca incerc sa gatesc pentru cina (dar merge perfect la orice ora a zilei si chiar pentru pachet la scoala, la birou) un quiche rapid cu spanac si feta.
INGREDIENTE:
1 foaie aluat foietaj
1 ceapa verde
200 g spanac congelat
120 g feta (sau telemea)
2 oua
2 linguri smantana groasa
sare
piper
2 linguri ulei
Timp pregatire : 10 minute
Timp coacere: 30 minute
PREPARARE:
Calim in ulei incins ceapa verde tocata marunt.
Adaugam spanacul tocat marunt si il calim impreuna cu ceapa 1-2 minute.
Intindem foaia de aluat in tava si taiem aluatul care depasteste marginile tavei. Punem spanacul calit peste ea, apoi branza maruntita.
Batem ouale cu smantana, sare si piper, apoi le punem peste spanac si branza. Din aluatul ramas putem crea benzi pe care le rasucim si le punem din loc in loc peste umplutura quiche-ului.
Coacem quiche-ul rapid cu spanac si feta 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Il lasam sa se raceasca putin, apoi putem felia si manca.
Pofta buna!
Pofta buna!
am sa incerc si eu reteta ,multumim mult !
Gustos, aspectuos si usor de preparat – adica perfect 🙂
Ce bun trebuie sa fie, sigur incerc!
🙂
Pare o tava destul de mica. Ce dimensiuni are? A intrat, sa inteleg, doar o foaie din doua din pachetul de foietaj? Multumesc!
Doar o singura foaie. Tava este de 11*35 cm.
Numa ce am terminat-o … porție dublă că așa e tava 🙂
A ieșit o minune! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că exiști!
Să ai o zi faină!