RETETE RECENTE

QUICHE RAPID CU SPANAC SI FETA

octombrie 27, 2014 | CATEGORIA

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta--felie

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta

Imi place sa pregatesc retete rapide ( va recunoasteti si voi in aceasta ipostaza, nu-i asa? 🙂  ) asa ca incerc sa gatesc pentru cina (dar merge perfect la orice ora a zilei si chiar pentru pachet la scoala, la birou) un quiche rapid cu spanac si feta.

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj

1 ceapa verde

200 g spanac congelat

120 g feta (sau telemea)

2 oua

2 linguri smantana groasa

sare

piper

2 linguri ulei

Timp pregatire : 10 minute

Timp coacere: 30 minute

 

PREPARARE:

Calim in ulei incins ceapa verde tocata marunt.

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta--1

Adaugam spanacul tocat marunt si il calim impreuna cu ceapa 1-2 minute.

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta--2

Intindem foaia de aluat in tava si  taiem aluatul care depasteste marginile tavei. Punem spanacul calit peste ea, apoi branza maruntita.

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta--3

Batem ouale cu smantana, sare si piper, apoi le punem peste spanac si branza. Din aluatul ramas putem crea benzi pe care le rasucim si le punem din loc in loc peste umplutura quiche-ului.

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta--4

Coacem quiche-ul rapid cu spanac si feta 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

quiche-rapid-cu-spanac-si-feta--5

Il lasam sa se raceasca putin, apoi putem felia si manca.

Pofta buna!

 

Pofta buna!

Comentarii

  • Aluculesei Brindusa

    am sa incerc si eu reteta ,multumim mult !

  • Gustos, aspectuos si usor de preparat – adica perfect 🙂

  • Ce bun trebuie sa fie, sigur incerc!

  • Gabi

    Pare o tava destul de mica. Ce dimensiuni are? A intrat, sa inteleg, doar o foaie din doua din pachetul de foietaj? Multumesc!

    • divainbucatarie

      Doar o singura foaie. Tava este de 11*35 cm.

  • Angela

    Numa ce am terminat-o … porție dublă că așa e tava 🙂
    A ieșit o minune! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că exiști!
    Să ai o zi faină!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *