NEGRESA DE POST CU PERE

February 20, 2018 | CATEGORIA

Negresa de post cu pere este o reteta simpla si usoara de prajitura de post cu cacao si pere – nu are in componenta oua, lapte si unt. Moale, pufoasa, cu texturi diverse, aceasta negresa este nu doar deosebita prin aspect, dar si prin gust. Uneori nu ai nevoie de lucruri complicate pentru a obtine rezultate “WOW”.

Negresa de post cred ca este unul din cele mai incercate deserturi din aceasta perioada. Din acest motiv m-am gandit ca o varianta noua ne va ajuta sa iesim putin din tipare, sa avem de unde alege. Prajiturile de post sunt bune in general in prima zi, eventual si in a doua, dar aceasta, pastrata in cutie etansa, este la fel de pufoasa si in a treia zi.

Pentru cei care isi doresc o reteta vegana atunci trebuie doar sa inlocuiasca zaharul brun cu zaharul de cocos, indicat si pentru cei care un indice glicemic mai mic. Reteta acesta a plecat de la dorinta de a ajuta o prietena. Am lucrat putin la ingrediente, am aruncat prima prajitura la gunoi, dar nu m-am lasat pana nu a iesit ceea ce trebuie. Perele sunt fructe care lasa mult suc la coacere, asa ca sfatul meu este sa tapetam fructele pe jumatatea ce se va pune peste blat. Le va mentine la suprafata si va impiedica scurgerea lichidului din fruct in blatul prajiturii.

Negresa de post/ vegana este indicata si celor care au alergii la oua sau lactoza. Se prepara extrem de usor, iar partea buna eset ca nu avem nevoie de un mixer pentru a amesteca ingredientele. Sunt sigura ca sunt foarte multe retete de negrese de post, dar varianta pe care v-a propun aici are acel ceva ce o califica la desert special. Este ieftina, rapida, putem sa ne jucam cu ingredientele astfel: schimbam perele cu mere,  aromatizam cu vanilie in loc de rom, punem esenta de portocala in loc de coaja rasa.

Daca vreti sa incercati si alte dulciuri de post va las link-ul aici.

Acum va las sa vedeti cat de usor se pregateste, iar pentru a obtine cea mai buna negresa de post cu pere respectati indicatiile din reteta:

INGREDIENTE:

240 g faina

1 plic praf de copt

1 varf cutit sare

100 g zahar brun/ zahar de cocos

30 g pudra neagra de caco

1/2 lingurita coaja rasa de portocala

200 ml apa

30 ml ulei

1 lingurita esenta rom

1 lingura otet

50g nuci toate mare

2-3 pere mici

2-3 linguri faina pentru tapetare pere

 

PREPARARE:

Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, praf de copt, sare, coaja rasa de portocale, cacao si zahar.

 

In alt bol punem lichidele: apa, ulei, esenta de rom, otet. le turnam peste ingredientele solide si mestecam usor. Incorporam apoi nuca tocata.

 

Punem aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Taiem perele in jumatate, eliminam cotorul si coditele, apoi taiem fiecare jumatate in felii fara sa mergem cu cutitul pana jos – sa fie un fel de acordeon. Tapetam jumatatea ce va fi pusa pe aluat cu faina. Acest lucru este foarte important pentrru a impiedica lichidul lasat de para sa influenteze textura si timpii de coacere. Prima experienta a acestei reteta a fost toal nereusita.

Am taiat perele felii pana la capat, nu le-am tapetat si siropul lor a inegrit prajitura pe margine, mijlocul, unde s-a scurs lichidul a ramas crud. Prin rmare, am renuntat sa le tai pana la capat, le-am facut dupa modelul cartofilor acordeon si le-am tapetat cu faina.

A iesit foarte bine, asa ca va rog respectati aceste indicatii si veti obtine o prajitura delicioasa. Pozele de mai jos sunt din prima incercare, cea nereusita.

 

Si, ca sa intelegeti experimentul meu va las si poze cu prima incercare nereusita (perele s-au scufundat total iar siropul a ars prajitura pe margini) si cu cea finala cu pere la suprafata, coapta bine, cu textura perfecta.

 

E o diferenta vizibila de pe luna, nu-i asa?

Va invit sa o pregatiti si sa imi spuneti cum vi se pare si voua. Daca o distibuiti va multumesc anticipat.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *