Pastele cu ton si pesto de broccoli sunt nu doar ceva rapid de pregatit pentru cina, dar reprezinta si sursa de energie dupa o zi lunga in care ajungi „stors” de la servici. Ce iti poti dori mai mult decat o masa rapida si gustoasa? In maxim 20 minute te poti aseza la masa… 😉
INGREDIENTE:
(Pentru 2 portii)
4 linguri parmezan ras
170 g ton bucati – in ulei sau in suc propriu
2 linguri masline (kalamata si masline verzi)
Pentru pesto de broccoli:
120 g broccoli
2 linguri muguri de pin
2 linguri suc lamaie
putina coaja rasa lamaie
2 linguri parmezan ras
50 ml ulei de masline (poate fi picant)
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Punem la fiert buchetelele de broccoli in apa cu sare, moment in care punem la fiert si apa cu sare pentru paste.
Broccoli il fierbem doar 3 minute, apoi il scurgem si il punem impreuna cu uleiul, sucul de lamaie, 2 linguri parmezan, muguri de pin, coaja rasa de lamaie (cat prindem intre 2 degete), sare si piper intr-un mixer sau in robot si mixam pana obtinem o crema fina.
Pastele fierte conform instructiunilor de pe pachet le scurgem, le clatim cu apa rece, apoi le amestecam usor cu pesto.
Adaugam tonul, maslinele si 2 linguri parmezan ras si omogenizam compozitia.
Punem paste in farfurii si decoram cu restul de parmezan, apoi putem manca.
Pofta buna!
Comentarii
mmm… se poate pesto din broccoli? dar la asa meniu, merg niste paste mai bune
se poate face pesto din broccoli! Iar pastele acestea sunt perfecte!
Noua ne place broccoli si vrem sa-l gatim in toate felurile posibile. Reteta asta e perfecta, multumesc 🙂
Multumesc, Simona!
Elegant, sanatos, gustos !
Multumesc, Mirela!
Arata super! Daca folosesc pesto de busuioc in locul celui de broccoli, ar fi prea ciudat in combinatie cu tonul?
Nu! Poti incerca….