fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CU TON SI SMANTANA

July 18, 2012 | CATEGORIA

 

Paste cu ton si smantana nici nu stiu daca o pot numi reteta. Practic se fierb niste paste, le adaugam smantana, ton si usturoi.

 

Intr-una din serile in care finii din Constanta au dormit la noi, prietenul nostru – tatal finutilor, s-a oferit sa pregateasca cina.

Zis si facut. Mi-a aratat ca si atunci cand nu stai sa gatesti cu orele poti pune pe masa o mancare gustoasa. Copiii au devorat tot.

Chiar si al meu, care nu este iubitor de ton. Eu mi-am pus in farfurie, in plus, cateva capere. Dar nu sunt neparat necesare.

 

Nu punem insa niciodata parmezan in reteta de paste cu ton si smantana. In retetele de paste cu peste sau fructe de mare parmezanul este exclus total pentru ca nu se potriveste.

 

Reteta aceasta face parte din categoria simplu, rapid si bun! Pe caldura mare nu vrem sa stam prea mult cu aragazul pornit, asa ca timpul de fierbere al unor paste nu ne va deranja prea tare…

Sunt persoane care nu concep ca tonul din conserva sa nu fie gatit. Dar, fix acestea este ideea unei conserve.

Ma gandesc pentru o salata de ton, in care regasim si multe legume proaspete, cum au de gand sa gateasca tonul?

Reteta aceasta banala a fost apoi pe placul multor persoane care au probat-o. De-a lungul vremii am pregatit multe retete cu ton.

Le veti gasi in acest link: scriind aceasta postare am realizat ca mai o reteta pregatita de fina mea din Galati: paste cu ton, capere si suc de rosii, reteta pe care a pregatit-o tot la o cina, la noi acasa.

 

 

Dar, acum va las sa vedeti cat de rapid este modul de preparare pentru paste cu ton si smantana.

INGREDIENTE:

400 g paste
250 g ton in ulei (de masline)
300-350 g smantana grasa- 24% grasime (eu folosesc Muller)
3-4 catei usturoi
sare
piper

Pentru ornat:
ton
frunze de busuioc

PREPARARE:

Fierbem pastele in apa cu sare si 1 lingura ulei, conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgem.

Cat timp acestea se fierb noi maruntim tonul in ulei cu o furculita (impreuna cu uleiul), apoi il amestecam cu smantana, usturoiul zdrobit, putina sare si putin piper proaspat macinat. Pastram cateva firicele de ton pentru decorul farfuriei.

Turnam sosul peste pastele scurse de apa si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem in farfurii pastele, ornam cu cateve bucatele de ton pastrate si frunze mici de busuioc. Le servim imediat!

Pofta buna!

Comentarii

  • Mi-e foame!! Ma duc acasa sa-mi fac si eu paste dintr-astea bune ca ale tale. Arata delicios de bine! Pup

    • diva in bucatarie

      ultumesc Poliana. Te pup

  • DiaMar bucataria galbena

    Chiar asa,simplu de pregatit si bune pastele tale.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela.

  • Deci.. am vazut pozele.. am fugit repede la frigider sa vad daca am tom.. si n-am :(( Imi e prea lene sa cobor.. asa ca.. doar poftesc si sper sa nu uit sa cumpar..
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona poti sa le incerci cand vei cumpara, sunt sigura ca nu vei regreta. Te pup

  • Ador spaghetele tale, yummy!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona.

  • Eu nu prea ma omor dupa combinatia ton “(peste in general) – spaghete, dar recunosc ca luate fix asa separat, as manca pana as pica 😉

    • diva in bucatarie

      Anto, acestea sunt chiar bune rau!

  • ce bune trebuie sa fie! o sa le incerc!pup

    • diva in bucatarie

      Alinutzika, nu vei regreta… Pup

  • Valentin F.

    arata super ! trebuie sa fie foarte bune!

    • diva in bucatarie

      OHHH! Da, cu siguranta!

  • Rafael

    nu am ustoroi dar sper sa fie buna si ceapa. ma duc sa pregatesc.

    • diva in bucatarie

      Nu cred ca va fi acelasi rezultat! Incearca sa faci cu usturoi, aroma si gustul acestuia sunt la baza acestei retete.

  • Mire

    Diva in bucatarie, am personalizat-o nitel si am adaugat si porumb dulce fiert … e dementiala :))
    Iubitul meu a fost profund impresionat. Multumesc pentru sugestie!

    Cu drag, Mire

    • diva in bucatarie

      F bun cu porumb! Ma bucur ca ai incercat aceasta reteta! Te pup Mire!

  • Roxana

    Foarte bune!!!!!!!!Acum am mancat!!!

    • diva in bucatarie

      Nu-i asa? Simplu si bun!

  • Simona

    Buna!
    Am o intrebare:sosul nu se gateste termic deloc?
    Multumesc!

    • diva in bucatarie

      DELOC!!! 🙂

  • Simona

    Ok,mersi pentru raspuns.
    Le voi incerca astazi!

    • diva in bucatarie

      Cu placere!!! Si pofta buna!

  • Emyn

    O reteta foarte buna!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Mihaela

    Recomand patrunjel in loc de busuioc, acela se combina foarte bine cu rosii. Ideea insa e foarte interesanta si rapida, multumesc!

    • diva in bucatarie

      Sigur, poti pune orice iti place!

  • Diva langa bucatarie

    Pastele sunt foarte bune(simple) doar ca recomand alt sos…

    • diva in bucatarie

      fiecare cu gustul lui…

  • cyp

    doar copy-paste de ce nu spuneti si sursa …..inspiratiei… asa e corect , nu comentez calitatea retetei.http://special.gustos.ro/30minute/retete-bloggeri/paste-de-ton-cu-smantana.html

    • diva in bucatarie

      ESTE RETETA MEA, POSTATA DE MINE PE SITE-UL GUSTOS! Asa cum puteti citi scrie in link “retete-bloggeri”! iar la sfarsitul retetei din acest link, scrie clar : Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Divainbinbucatarie.ro…. Adica pe langa reteta prezentata de mine, daca vreti si altele intrati pe link-ul care duce aici.
      In fond site-ul http://www.gustos.ro, la fel ca si bucataras, culinar sau culinario sunt realizate din postarile nostre, ale celor care avem deja un loc in care ne expunem retetele. Ei nu fac nimic, doar strang retetele pe care ni le postam noi si la ei!

  • Radu

    Ai uitat sa specifici ce fel de smantana ai folosit!
    Nu de alta dar is 4 feluri diferite de smantane si nu li se aseamana gustul la nici una.

    • diva in bucatarie

      Sigur! Fac completarea imediat!

  • Flavia

    Ai încercat reteta cu parmezan deasupra ?

    • diva in bucatarie

      eu pun parmezan in toate pastele! Sotul si copilul nu sunt fani ai parmezanului.

  • Nicole

    Arata foarte bine, insa nu e nevoie sa fierb sosul?

    • diva in bucatarie

      NU! Tonul este conservat, nu are nevoie de fierbere in aceasta reteta.

  • A

    Foarte buna reteta ta, si foarte gustoasa !

  • Vanessa

    Buna, daca folosesc smantana pentru gatit, e ok?

  • Staniloiu Monica

    Mulțumesc pentru delicioasa rețetă.

  • Jean

    In poze sunt apetisante. Am sa incerc si eu.

  • Simona

    Delicioase!acu le-am
    preparat; mulțumesc!

  • Stefanie

    Tocmai le-am terminat de preparat. Sper sa placa sotului. Eu sunt fan ton. Am gustat si sunt super bune. Multumesc pentru reteta.

  • Gugi

    Am facut si noi reteta.Gustoasa yamyyyyy:)))))

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *