Paste cu ton, capere si suc de rosii
Paste cu ton, capere si suc de rosii.

Intr-o zi in care nu avem chef de lucruri complicate, sau pur si simplu suntem in criza de timp, putem face ceva absolut delicios: paste cu ton, capere si suc de rosii. Simplu, rapid si bun!
INGREDIENTE:
400 g paste (penne)
Pentru sos:
3 linguri ulei masline
1 ceapa galbena mare
2 conserve ton
3 lingurite capere
250 ml suc de rosii
3 catei mari de usturoi
sare
piper
PREPARARE:
Punem pastele in apa fierbinte cu sare si 2 linguri ulei sa fiarba, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp noi pregatim sosul.
Ceapa taita julien o calim in uleiul incins bine. Cand aceasta devine sticloasa adaugam 2 linguri de apa si o lasam la foc mic pana se evapora apa.
Adaugam tonul si contiuam sa calim, amestecand cat de des putem.
Punem langa ton si caperele, apoi le lasam sa impretenesca bine aromele, pret de cateva minute, pentru ca apoi sa inecam totul in suc de rosii.
Si pentru a desavarsi gustul adaugam usturoiul zdrobit, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
Cand sosul a scazut si s-a ingrosat, vom sti ca este gata. Intre timp si pastele s-au fiert, le-am scurs, asa ca punem sosul peste ele si omogenizam totul…
V-am spus ca se prepara simplu si rapid! Gustul… veti vedea si voi cat este de bun, trebuie sa incercati aceasta reteta!
Pofta buna!
Vai ce pofta mi-ai facut… Imi dai si mie o portie?!
Simona, oricand, cu drag!
sunt atat de gustoase 🙂
sper sa mai degustam impreuna curand 😡
Si eu!!!
ce sa spun, cele mai bune paste cu ton 🙂
YEP! De acord!
Ne-am sincronizat cu pastele!!!Delicioase pastele cu ton!
DA!!!
Cred ca asta va fi pranzul meu de maine, imi place!
O sa iti placa: simplu si bun!
ghici ce mancam in 5 minute? ai o singura incercare 🙂 pup cu drag