Paste cu ton, capere si suc de rosii

20 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Paste cu ton, capere si suc de rosii. Punem pastele in apa fierbinte cu sare si 2 linguri ulei sa fiarba, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp noi pregatim sosul.

Intr-o zi in care nu avem chef de lucruri complicate, sau pur si simplu suntem in criza de timp, putem face ceva absolut delicios: paste cu ton, capere si suc de rosii. Simplu, rapid si bun!

INGREDIENTE:

400 g paste (penne)

Pentru sos:
3 linguri ulei masline
1 ceapa galbena mare
2 conserve ton
3 lingurite capere
250 ml suc de rosii
3 catei mari de usturoi
sare
piper

PREPARARE:

Punem pastele in apa fierbinte cu sare si 2 linguri ulei sa fiarba, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp noi pregatim sosul.
Ceapa taita julien o calim in uleiul incins bine. Cand aceasta devine sticloasa adaugam 2 linguri de apa si o lasam la foc mic pana se evapora apa.

Adaugam tonul si contiuam sa calim, amestecand cat de des putem.

Punem langa ton si caperele, apoi le lasam sa impretenesca bine aromele, pret de cateva minute, pentru ca apoi sa inecam totul in suc de rosii.

Si pentru a desavarsi gustul adaugam usturoiul zdrobit, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.

Cand sosul a scazut si s-a ingrosat, vom sti ca este gata. Intre timp si pastele s-au fiert, le-am scurs, asa ca punem sosul peste ele si omogenizam totul…

V-am spus ca se prepara simplu si rapid! Gustul… veti vedea si voi cat este de bun, trebuie sa incercati aceasta reteta!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *