fbpx

RETETE RECENTE

PASTE CU TON, CAPERE SI SUC DE ROSII

November 20, 2012 | CATEGORIA

Intr-o zi in care nu avem chef de lucruri complicate, sau pur si simplu suntem in criza de timp, putem face ceva absolut delicios: paste cu ton, capere si suc de rosii. Simplu, rapid si bun!

INGREDIENTE:

400 g paste (penne)

Pentru sos:
3 linguri ulei masline
1 ceapa galbena mare
2 conserve ton
3 lingurite capere
250 ml suc de rosii
3 catei mari de usturoi
sare
piper

PREPARARE:

Punem pastele in apa fierbinte cu sare si 2 linguri ulei sa fiarba, conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp noi pregatim sosul.
Ceapa taita julien o calim in uleiul incins bine. Cand aceasta devine sticloasa adaugam 2 linguri de apa si o lasam la foc mic pana se evapora apa.

Adaugam tonul si contiuam sa calim, amestecand cat de des putem.

Punem langa ton si caperele, apoi le lasam sa impretenesca bine aromele, pret de cateva minute, pentru ca apoi sa inecam totul in suc de rosii.

Si pentru a desavarsi gustul adaugam usturoiul zdrobit, condimentam cu sare si piper si amestecam bine.

Cand sosul a scazut si s-a ingrosat, vom sti ca este gata. Intre timp si pastele s-au fiert, le-am scurs, asa ca punem sosul peste ele si omogenizam totul…

V-am spus ca se prepara simplu si rapid! Gustul… veti vedea si voi cat este de bun, trebuie sa incercati aceasta reteta!

Pofta buna!

Comentarii

  • Vai ce pofta mi-ai facut… Imi dai si mie o portie?!

    • diva in bucatarie

      Simona, oricand, cu drag!

  • Mihai Zaharia

    sunt atat de gustoase 🙂

    sper sa mai degustam impreuna curand 😡

    • diva in bucatarie

      Si eu!!!

  • corina

    ce sa spun, cele mai bune paste cu ton 🙂

    • diva in bucatarie

      YEP! De acord!

  • Ne-am sincronizat cu pastele!!!Delicioase pastele cu ton!

    • diva in bucatarie

      DA!!!

  • Cred ca asta va fi pranzul meu de maine, imi place!

    • diva in bucatarie

      O sa iti placa: simplu si bun!

  • corina

    ghici ce mancam in 5 minute? ai o singura incercare 🙂 pup cu drag

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *