Tort de clatite cu ciocolata si nuci caramelizate
Tort de clatite cu ciocolata si nuci caramelizate. Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire.
INGREDIENTE:
Pentru clatite:
2 oua
1 l lapte
500 g faina
1 praf de sare
2 linguri apa minerala
Pentru umplutura:
300 g ciocolata
200 ml frisca
400 g frisca batuta
60 g zahar
70 g nuci
PREPARARE:
Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire.
Punem aluat in tigaia incinsa si unsa cu foarte putin ulei, cu ajutorul unui polonic, avand grija sa acoperim uniform suprafata tigaii. Le rumenim usor pe ambele parti.
Dupa ce pregatim clatitele le lasam sa se raceasca.
In acest timp pregatim crema: topim ciocolata si o amestecam cu frisca lichida pana se omogenizeaza. O lasam la rece sa se intareasca. Punem zaharul sa se caramelizeze. In momentul in care acesta este topit si are culoarea aurie, adaugam nucile. Amestecam astfel incat acestea sa fie acoperite uniform cu zaharul caramel. Le scoatem pe o farfurie umezita, pentru a nu se lipi de aceasta.
Nucile caramelizate le macinam cu un robot de bucatarie, apoi le amestecam cu crema de ciocolata.
Ungem apoi foile de clatite cu crema de ciocolata si nuci, avand grija sa facem si 3 straturi cu frisca (la 3 straturi de ciocolata facem un strat de frisca). Pastram crema de ciocolata pentru a unge tortul si la exterior.
Decoram cu frisca si nuci caramelizate sau cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
M-ai omorat!Clatite,ciocolata si nuci in aceeasi formula!
Teo, combinatia sper sa placa si altora!
Si pe mine mai omorat!! :)) Un deliciu total pentru mine! Pupici!
Multumesc Adela! Te pup
Un deliciu tortul.Imi place mult.
Multumesc Mihaela.
Norocul meu este ca am invatat sa ma abtin de la astfel de bunatati sau, in rare cazuri, sa gust extrem de putin, insa recunosc ca sunt impresionata de aroma si aspectul acestui tort, gata sa cad mrejele lui, daca l-as atinge !SUPER !COOl !etc!
Multumesc Mirela.
Super arata tortuletul!!! Simplu de facut si extrem de gustos!!
Pupici, weekend placut
Multumesc Simona. Week-end placut si tie.
minunata combinatie! o mananc din priviri..Pup
Multumesc Alinutzika. Te pup
Imi lasa gura apa.Delicios!
Multumesc Rocsana.
off eu cam greu ma abtin de la astfel de baunatati..:( as manca non-stop!arata super!!
Multumesc!!!
Nu stiu ce caut la ora asta pe la tine , dar mai bine fug repede ca nu vreau sa mor de pofta !!! :((( Arata perfect tortul !! 🙂
Multumesc Adina!
Delicios!!! nucile caramelizate mi-au fãcut o poftã…mmm…
Multumesc Ramona.
Ai facut crima , stii? 🙂 Arata fenomenal de bine , mor de pofta acum .
Dorina, promit sa iti fac cand vii in tara. Pup
Aș dori să știu cum faci frișca bătută. Mulțumesc anticipat. 🙂
Eu folosesc frisca lichida pe care o mixez pana se intareste, dar nu foarte tare, astfel incat sa nu devina ca untul (si gust, dar si aspect). Frisca naturala o mixez cu un plic intaritor frisca.
Azi incerc reteta si eu de prima data