RETETE RECENTE

TORT DE CLATITE CU CIOCOLATA SI NUCI CARAMELIZATE

iulie 20, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

Pentru clatite:
2 oua
1 l lapte
500 g faina
1 praf de sare
2 linguri apa minerala

Pentru umplutura:
300 g ciocolata
200 ml frisca
400 g frisca batuta
60 g zahar
70 g nuci

PREPARARE:

Batem ouale, adaugam laptele, un praf de sare, apoi incorporam faina. Aluatul trebuie sa aiba o compozitie asemanatoare cu smantana subtire.
Punem aluat in tigaia incinsa si unsa cu foarte putin ulei, cu ajutorul unui polonic, avand grija sa acoperim uniform suprafata tigaii. Le rumenim usor pe ambele parti.

Dupa ce pregatim clatitele le lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema: topim ciocolata si o amestecam cu frisca lichida pana se omogenizeaza. O lasam la rece sa se intareasca. Punem zaharul sa se caramelizeze. In momentul in care acesta este topit si are culoarea aurie, adaugam nucile. Amestecam astfel incat acestea sa fie acoperite uniform cu zaharul caramel. Le scoatem pe o farfurie umezita, pentru a nu se lipi de aceasta.

Nucile caramelizate le macinam cu un robot de bucatarie, apoi le amestecam cu crema de ciocolata.

Ungem apoi foile de clatite cu crema de ciocolata si nuci, avand grija sa facem si 3 straturi cu frisca (la 3 straturi de ciocolata facem un strat de frisca). Pastram crema de ciocolata pentru a unge tortul si la exterior.

Decoram cu frisca si nuci caramelizate sau cu ciocolata rasa.

Pofta buna!

Comentarii

  • M-ai omorat!Clatite,ciocolata si nuci in aceeasi formula!

    • diva in bucatarie

      Teo, combinatia sper sa placa si altora!

  • Zilahi Adela

    Si pe mine mai omorat!! :)) Un deliciu total pentru mine! Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela! Te pup

  • DiaMar bucataria galbena

    Un deliciu tortul.Imi place mult.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela.

  • Mirela Carmen Tomescu

    Norocul meu este ca am invatat sa ma abtin de la astfel de bunatati sau, in rare cazuri, sa gust extrem de putin, insa recunosc ca sunt impresionata de aroma si aspectul acestui tort, gata sa cad mrejele lui, daca l-as atinge !SUPER !COOl !etc!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mirela.

  • Super arata tortuletul!!! Simplu de facut si extrem de gustos!!
    Pupici, weekend placut

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Week-end placut si tie.

  • minunata combinatie! o mananc din priviri..Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika. Te pup

  • Imi lasa gura apa.Delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Rocsana.

  • off eu cam greu ma abtin de la astfel de baunatati..:( as manca non-stop!arata super!!

  • Nu stiu ce caut la ora asta pe la tine , dar mai bine fug repede ca nu vreau sa mor de pofta !!! :((( Arata perfect tortul !! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

  • Delicios!!! nucile caramelizate mi-au fãcut o poftã…mmm…

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona.

  • Ai facut crima , stii? 🙂 Arata fenomenal de bine , mor de pofta acum .

    • diva in bucatarie

      Dorina, promit sa iti fac cand vii in tara. Pup

  • Maria

    Aș dori să știu cum faci frișca bătută. Mulțumesc anticipat. 🙂

    • diva in bucatarie

      Eu folosesc frisca lichida pe care o mixez pana se intareste, dar nu foarte tare, astfel incat sa nu devina ca untul (si gust, dar si aspect). Frisca naturala o mixez cu un plic intaritor frisca.

  • andrei

    Azi incerc reteta si eu de prima data

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *