fbpx

RETETE RECENTE

TOCANITA DE CIUPERCI CU SMANTANA

July 16, 2012 | CATEGORIA

Tocanita de ciuperci cu smantana este o mancare rapida si usor de facut. Este o idee minunata pentru pranz sau cina.

Reteta de tocanita de ciuperci cu smantana si mamaliga este preferata mea.

Daca spun “simplu, rapid, bun, fara carne” inevitabil ma gandesc la ciuperci.

 

Pentru tocanita aceasta fac o exceptie: pot sa o mananc 2 zile la rand cu aceeasi pofta.

Tocanita de ciuperci cu smantana poate fi pregatita cu orice fel de ciuperci ai la indemana: champignon albe sau brune, hribi, galbiori sau chiar un mix de ciuperci de padure.

 

Ciupercile comestibile au o multitudine de beneficii pentru sanatatea omului. Contin vitamine, minerale si nutrienti importanti pentru organism.

Consumul de ciuperci ajuta digestia si cresterea imunitatii, reducand riscul dezvoltarii unor boli grave.

 

Daca iti place tocanita de ciuperci cu smantana poti incerca si alte preparate asemanatoare:

Pentru ca reteta de tocanita de ciuperci cu smantana recomand smantana pentru gatit grasa.

Daca alegi sa speli ciupercile le vei lasa peste noapte sa se usuce.

Acestea actioneaza ca un burete si absorb apa, asa ca in timpul gatirii vor elimina foarte lichid.

Cu siguranta vei iubi mai mult ciupercile gatite fara mult lichid, caci acesta le va schimba gustul si textura.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tocanita de ciuperci cu smantana:

 

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii generoase)

800 g ciuperci champignon (albe sau brune)
2 cepe medii
400 ml smantana pentru gatit
15 g faina
2 catei de usturoi
4 linguri ulei
30 g unt
sare
piper
1/2 lingurita oregano
1/2 legatura patrunjel verde

PREPARARE:

Ciupercile curatate au fost taiate felii. Daca spalati ciupercile le lasati cateva ore sa se usuce.

Am pus untul si uleiul intr-o tigaie, la foc mic.

Am adaugat cateii de usturoi taiati pe jumatate si i-am calit pana au devenit aurii, apoi i-am scos din tigaie.

In acest ulei aromat voi sota ciupercile, impreuna cu ceapa tocata cat mai fin.

Cand apa lasata de acestea aproape s-a evaporat am adaugat putin oregano uscat (merge si cimbru), sare, piper si parte din verdeata tocata (in functie de gusturi) si am amestecat pentru a se omogeniza.

Am adaugat smantana amestecata in prealabil cu faina si am lasat sa fiarba inca 3-4 minute sau pana da semne ca sosul se ingroasa.

Am luat de foc, am presarat restul de verdeta si am mancat cu mamaliga calda.

Tare buna este tocanita de ciuperci cu smantana si mamaliga calda!

Sper ca vei incerca si tu reteta.

Pofta buna!

 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

Comentarii

  • Zilahi Adela

    Ne place foarte mult Tocanita de ciuperci, bineinteles alaturi de mamaliguta! Big Like!! Prezentarea superba! Pupicei!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela. Te pup

  • Saptamana aceasta am sa fac si eu , am o multime de ciuperci !!! 😉

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina… si eu mi-am cumparat multe ciuperci.

  • Mie nu-mi plac ciupercile, dar le fac pentru sotul meu care le adora, si tocanita asta cred ca l-ar cuceri for eternity, mai ales ca e si cu mamaliguta! 😉

    • diva in bucatarie

      Noi suntem cu totii fani ciuperci…

  • Ador tocanita de ciuperci , foarte buna !

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina.

  • Ce-mi mai place si mie… Uite ca stiu ce fac maine!!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • DiaMar bucataria galbena

    Imi plac ciupercile foarte mult,asa ca este pe gustul meu.Pup!

    • diva in bucatarie

      Mihaela, o sa mai fac cateva retete curand!

  • O tocanita gustoasa!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Rocsana

  • Gatesc chiar acuma, nu am malai in casa, dar am o franzela proaspata si am sa o bag un picutz la cupto sa fie crocanta..

    • diva in bucatarie

      Nadina, merge si cu paine, chiar si proaspata.

  • Rodica

    Vreau sa-ti spun cit de mult imi plac retetele tale ! Mi-ai readus aminte de mincarea de acasa si de abea astept sa le gatesc ! Multumesc mult 🙂 .

    • diva in bucatarie

      Multumesc Rodica!

  • Ciupercile sunt preferatele mele…tocanita e foaaarte buna!..cu mamaliguta hehe

  • Roxi

    Am mancat 4 zile la rand si zau ca nu m-am saturat !!!!

    • diva in bucatarie

      🙂 ))

  • ionesscu

    imi plac la nebunie ciupercile

  • ionesscu

    sunt f bune

  • George Nica

    Foarte buna reteta! Chiar acuma am facut-o, are gust extraordinar si avia aatept sa o manamc cu mamaliga😊😊😊

  • Dana

    Super buna

  • Niky

    Buna ziua! Cu pleurotus ar merge tocăniță?
    Multumesc

  • Nicolas

    Super!!!
    Doar ca in loc de ceva am pus altceva.
    Am pus iehnibar in loc de oregano xP

  • Johnny

    Mananc ciuperci pana lesin si dupa …

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *