fbpx

RETETE RECENTE

SOS CREMOS DE CIUPERCI CU SMANTANA SI USTUROI

January 24, 2021 | CATEGORIA

 

Sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este o reteta foarte simpla si foarte rapida de sos ce poate insoti orice tip de friptura, rasol, snitele, chiftele sau paste.

Reteta de sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este foarte gustoasa si o poate pregati chiar si un incepator in ale bucatariei. Nu necesita ingrediente complicate si nici tehnici speciale de pregatire.

Este important sa folositi smantana grasa de gatit de buna calitate. De acest lucru depinde gustul final al acestui sos si savoarea pe care o aduce mancarii pe care o va insoti.

L-am folosit adesea langa snitel de pui cu piure de cartofi, langa cordon bleu, friptura de pui pregatita la cuptor, carne de porc la gratar dar si pentru a insoti o portie de paste.

Daca vreti sa vedeti cum puteti pregati un snitel de pui bun, cu carne frageda, fara sa fie uscat ca o talpa de pantof, va invit sa apasati aici ca sa cititi reteta. Reteta de cordon bleu o gasiti daca apasti aici. 

Va las mai jos doua poze ce vor vorbi de la sine despre asocierile pe care le-am facut de-a lungul timpului, caci acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este unul din sosurile cele mai pregatite la noi in casa.

 

Un sos  poate completa gustul unei mancari. De cele mai multe carnea poate parea fada fara o salata sau un sos.

Carnea de pui si pestele in mod special au nevoie de sosuri de aduc suculenta.

Un alt motiv pentru care aveti nevoie de sos in farfurie este ca acesta aduce un mare plus din punct de vedere estetic.

Pana la urma o mancare ne atrage in primul rand pentru felul in care arata, apoi pentru miros, iar gustul vine abia la final.

In alta ordine de idei pastele fara sos nu au farmec.

Partea buna la acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi este ca poate fi pregatit in avans si doar incalzit si pus langa mancare sau in paste.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi:

INGREDIENTE:

(cantitatile de mai jos ajung pentru 250 g paste)

500 g ciuperci champignon medii

50 g unt

2 linguri ulei masline

5 catei usturoi

1 ceapa medie

20 ml vin alb

400 ml smantana pentru gatit

sare

piper proaspat macinat

patrunjel verde

PREPARARE: 

Pentru a pregati sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi am inceput prin a curata ciupercile. Le-am spalat cu foarte putina apa, apoi le-am lasat sa se ususce complet.

Dupa ce s-au uscat le-am taiat felii in timp ce am pus untul la topit la foc mic si am sotat usturoiul taiat rondele. Puteti sa il tocati si in cuburi.

Dupa 30 secunde am adaugat ceapa si am sotat-o pana cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa. Am adaugat ciupercile feliate si le-am sotat si pe acestea pana cand nu au mai lasat lichid.

 

Am stins cu vin, l-am lasat sa se evapore, amestecand in acest timp in tigaie, apoi am adaugat sare si piper proaspat macinat. Am turnat smantana pentru gatit si am lasat-o sa fiarba la foc mic pana cand volumul a scazut la jumatate si aceasta s-a ingrosat.

Nu va grabiti, acest lucru se intampla in 10 minute (max 15) si trebuie sa mai amestecati din cand in cand.

Dupa ce am oprit focul am adaugat patrunjelul verde si am amestecat.

Atat de simplu si atat de bun!

Cu siguranta o sa va impresionati familia si prietenii cu acest sos cremos de ciuperci cu smantana si usturoi. Acesta poate fi acel detaliu care schimba gustul.

Va doresc spor la gatit si m-as bucura sa imi trimiteti poze cu preparatele voastre.

 

Va invit sa va abonati la canalul meu de youTube pentru retetele in varianta video

Va satept cu drag si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete delicioase.

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *