Salata de couscous cu legume proaspete

22 ianuarie 2021Diva in Bucatarie

Salata de couscous cu legume proaspete. Salata de couscous cu legume proaspete este o reteta de post/ vegana delicioasa, sanatoasa, in care am folosit in mod special legume proaspete pline de vitamine.

Salata de couscous cu legume proaspete este o reteta simpla, gustoasa, usor si rapid de pregatit. Este pefecta pentru pranz sau cina, servita ca atare, dar poate fi si o garnitura langa peste sau alte retete cu carne.

Salata de couscous cu legume proaspete este o reteta de post/ vegana delicioasa, sanatoasa, in care am folosit in mod special legume proaspete pline de vitamine.

Desi o pregatesc adesea in sezonul cald, cand nu vreau sa pornesc aragazul, imi place sa mananc salata de couscous cu legume proaspete si in sezonul rece pentru ca adesea simt nevoia sa aduc ceva proaspat in meniu.

Couscous -ul este cunoscut si sub numele cuscus , desi nu inteleg de ce nu pot scrie corect denumirea unui produs importat, asa cum este trecuta pe cutia produsului.

Couscous-ul /cuscus -ul este originar din nordul Africii. In mod traditional acesta se gateste in vase de tipul tajine, alaturi de carne sau legume. Este bogat in vitamine, fibre si minerale.

Cel care se gaseste in magazinele din Romania se gateste rapid, conform instructiunilor de pe cutie. Ca sa fiu sincera aleg mereu genul de couscous ” instant”  care are nevoie doar de hidratare cu apa fierbinte. Am ramas setata pe retete extrem de rapide de pe vremea cand ajungeam tarziu de la birou si trebuia sa pregatesc cina. Exista tipuri de couscous care au nevoie de o usoara prajire si fierbere pentru un timp scurt. Acest tip de couscous intra la categoria paste.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit salata de couscous cu vinete si menta puteti apasa aici.

Couscousul este un bun inlocuitor pentru orez sau alte cereale.

Pentru a pregati salata de couscous cu legume proaspete am tinut cont de cateva astecte importante:

  • 1. nu pun mai mult lichid decat este necesar
  • 2. nu il las mai mult timp decat este indicat pe cutie
  • 3. dupa hidratare il aerisesc cu o furculita.
  • 4. couscosul care necesita fierbere il sotez in prealabil pentru un gust mai bun si ajuta sa nu se lipeasca boabele.

Acestea fiind spuse va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare in format video pentru salata de couscous cu legume proaspete. 

Ingrediente salata de couscous cu legume:

150 g couscous de tipul instant – nu necesita fierbere

250 ml apa fierbinte

1 ceapa rosie mica

1 ceapa verde

1 rosie medie -mare

1 castravete cornison mare

1 ardei kapia mediu sau 1/2 ardei gras rosu

2 linguri boabe de porumb din conserva

sare

piper

20 ml ulei de masline

sucul de la 1/2 lamaie mica

1/4 legatura patrunjel verde

Cum se face salata de couscous cu legume:

Modul de preparare  pentru salata de couscous cu legume il puteti vedea in reteta video de mai jos:

Pentru inceput am pus couscous-ul intr-un bol, am turnat apa fierbinte si am acoperit bolul. Cat timp acesta se hidrateaza am trecut la tocarea legumelor.  Ceapa rosie am taiat-o julien. Trebuie sa aveti grija ca aceasta poate pata atat unghiile cat si pielea, asa cum se poate observa in imagini.

Am taiat castravetele in jumatete apoi felii. Rosia am taiat-o in sferturi si fiecare sfert l-am feliat. Am tocat ceapa verde in rondele. Ardeiul kapia l-am taiat in cuburi de marime potrivita. Am stors jumatate de lamaie.

Intre timp couscousul s-a hidratat, asa ca l-am aerisit cu o furculita.

Am adaugat legumele tocate. Am asezonat cu sare si piper proaspat macinat si am amestecat putin.

Am turnat uleiul de masline, sucul de lamaie si patrunjelul tocat si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Salata de couscous cu legume proaspete este delicioasa si, asa cum se vede, foarte usor de pregatit.

O puteti manca simpla sau poate fi o garnitura perfecta langa orice tip de carne.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Va invit in grupul Gatesc cu prietenii – Retete delicioase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Maine il fac si eu pentru prietenii care vin sa la un gratar. O varianta sanatoasa de garnitura si salata, 2 in 1. Ma scuteste de munca in plus, multumesc, Cristina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *