Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca

21 ianuarie 2021Diva in Bucatarie

Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca. Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca – cosulete cu gem si nuca – prajituri delicioase simple si usor de pregatit.

Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca – cosulete cu gem si nuca – prajituri delicioase simple si usor de pregatit.

Aceste cosulete cu nuca si gem sunt atat de bune incat o sa le tot refaceti cand veti avea ocazia. 

In ciuda aparentelor nu mi se pare un desert greu de realizat. Puteti face aluatul in avans si continuati a doua zi pregatirea cosuletelor.

Reteta de cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca a fost pregatita special pentru proiectul Gatesc cu prietenii de Violeta Postolache, autoarea blogului Caietul cu retete – apasati aici ca sa ajungeti pe blogului Violetei.

Pana anul trecut in martie acest proiect s-a desfasurat live pe facebook, am putut sa va arat retetele prietenilor mei in direct. Dar, cum conditiile actuale nu sunt favorabile unor intalniri, am ales sa continui proiectul in formula online, macar pana voi avea imunitate.

Daca nu i-ati vizitat inca blogul Violetei va invit sa o faceti, pentru ca are retete simple si gustoase, usor de facut. Cu Violeta am lucrat impreuna intr-un proiect mai mare si frumos timp de 3 ani. Din lista lunga de colegi pe care i-am propus in acel proiect as spune ca doar Violeta si inca 2-3 persoane le-as mai recomanda si azi.  Este un om bun, sufletist si modest, iar acest lucru il puteti oberva daca o veti urmari pe pagina de facebook.

Revenind la reteta de cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca trebuie sa va spun ca Universul a facut ca alegerea Violetei sa fie fix reteta pe care imi doream sa o fac pentru sarbatorile care au trecut. Din pacate, ultimile doua saptamani din an le-am petrecut izolata in dormitor, sperand ca lucrurile sa nu se complice si sa imi revin cat se poate de repede dupa acest virus.

Din tot ce imi propupusesem sa pregatesc doar aceste cosulete ramasesera in lista mea de retete pe care urma sa le pregatesc. Violeta, iti multumesc ca mi-ai citit gandurile si pentru participare la proiect!

O reteta la fel de savuroasa cu aluat fraged si bezea cu nuca este si cea de „broscute” – puteti citi reteta daca apasati aici.

Daca va plac rajiturile cu bezea cu nuca va propun inca doua retete foarte apreciate de toti cei care le-au incercat:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca.

INGREDIENTE:

(pentru 14 buc cu diametrul de 8 cm)

Pentru aluat:

500 g faina

200 g unt gras

4 linguri smantana grasa

4 galbenusuri

100 g zahar pudra

Pentru umplutura:

400 g gem caise

4 albusuri

un praf sare

250 g nuca

200 g zahar tos

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim aluatul pentru cosulete fragede cu gem si nuca.

Punem in vasul robotului faina, untul, smantana, galbenusurile si zaharul, si amestecam folosind paleta pentru aluat pana obtinem un aluat compact pe care il vom da la rece pentru jumatate de ora.

In acest timp pregatim umplutura pentru cosulete fragede cu gem si nuca.

Batem albusurile pana devin ferme si adaugam zaharul tos, putin cate putin. Mixam in continuare pana obtinem o bezea groasa. Macinam nuca si o adaugam in bezea.

Intindem o foaie de aluat si decupam cercuri. Ungem formele cu putin unt topit si asezam fiecare cerc de aluat in forma, presand cu degetele atat pe fund, cat si pe margini. Punem cate o lingurita de gem in fiecare cosulet. Punem deasupra bezeaua cu nuca.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Le lasam sa se raceasca in forme si apoi le scoatem si pudram deasupra cu zahar.

Nu-i asa ca arata delicios?

Sper ca veti incerca si voi reteta.

Multumesc pentru poza Valentina E Marian!

Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *