fbpx

RETETE RECENTE

CHEESECAKE FARA COACERE CU PORTOCALE ROSII

January 19, 2021 | CATEGORIA

Cheesecake fara coacere cu portocale rosii – reteta simpla, rapida si usoara de tort racoritor, delicios. Un desert simplu ce va fi gata in maxim 15 minute daca aveti crema de portocale rosii gata pregatita.

Un cheesecake fara coacere cu portocale rosii puteti pregati pentru simplul rasfat al celor dragi, pentru a-l oferi cadou sau chiar si pentru o masa festiva. Crema usoara si racoritoare merge perfect dupa mesele copioase.

Retetele de cheesecake fara coacere sunt rapide si usor de pregatit, iar eu am o pregatit foarte multe si le-am postat pe blog. Puteti sa le vedeti pe toate daca apasati aici – veti gasi 38 retete de cheesecake (cu si fara coacere).

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit alte retete de cheesecake fara coacere cu portocale va invit sa apasati pe titlurile de mai jos si veti directionati catre reteta:

Pentru orice cheesecake fara coacere veti folosi gelatina. Trebuie sa dozati cantitatea in fel incat sa nu iasa o crema foarte tare, dar nici sa nu existe riscul sa se scurga cand il taiati. Veti tine cont de faptul ca desi pregatirea acestuia se face foarte rapid, timpul de asteptare pentru a fi taiat depaseste 4-6 ore.

Gelatina poate fi pudra sau sub forma de foite, dar nu veti folosi pentru crema gelatina pentru decor. Am mai scris si in alte postari, dar pentru a fi sigura ca nu veti gresi voi reveni cu indicatia de a hidrata gelatina tip pudra cu putina apa rece. Cantitatea indicata pe plic include si apa pe care o turnati peste aceasta. Foitele de gelatina se pun si ele in apa rece, cat sa fie acoperite.

Gelatina pudra se dizolva la bain-marie, in timp ce foitele de gelatina se adauga intr-o crema calda sau calduta. Din acest motiv folosesc gelatina pudra.

Un aspect foarte important: se folosesc doar biscuiti digestivi! Doar acesti absorb bine untul si se leaga intr-un blat ce se taie frumos si nu se sfarama. Pentru ca acest blat sa fie usor de taiat, sa nu s etransforme intr-o masa tare aveti grija sa nu apasati foarte tare, dar nici nu ii mangaiati, caci au nevoie sa se lege si blatul sa nu sfarame.

Pentru decorul acestui cheesecake fara coacere cu portocale rosii am realizat un jeleu din sucul de portocala si gelatina pentru decor. Puteti sa il decorati cu fructe sau frisca. Eu am pus un mot de frisca pentru fiecare felie – am taiat 8 felii mari, dar poate fi impartit si in 12 portii cu felii de marime potrivita.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pasa cu pas pentru cheesecake fara coacere cu portocale rosii:

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diametrul de 18-20 cm  – ies 8-12 portii)

Pentru blat:

200 g biscuiti digestivi

90 g unt gras

Pentru crema: 

250 g mascarpone

250 g ricotta bine scursa

60 g zahar pudra

600 g crema de portocale rosii

12 g gelatina

30 ml apa rece

Pentru decor:

150 ml suc portocale rosii

3 linguri zahar

1 plic gelatina incolora pentru topping (sau gelatina rosie)

Pentru crema de portocale rosii:

400 ml suc de portocale rosii

2 oua

150 g zahar tos

40 g amidon sau faina

150 g unt gras

 

PREPARARE:

Pentru a pregati cheesecake fara coacere cu portocale rosii am folosit crema de portocale rosii pentru torturi si prajituri, dar puteti folosi si curd de portocale (acesta nu contine amidon sau faina).

Am stors portocalele pana am obtinut cantitatea de care aveam nevoie. Intr-o oala incapatoare am amestecat ouale cu zaharul si amidonul.

Am turnat sucul de portocale peste crema de oua, apoi am pus pe foc si amestecat foaret des pana cand compozitia s-a transformat intr-o budinca. Am luat de pe foc, am adaugat untul si am mixat pana cand s-a topit si incorporat in crema. Am lipit o folie alimentara de crema si am lasa-o sa se raceasca.

In acest timp am pasat biscuitii (pot fi zdrobiti si intr-o punga cu un sucitor), apoi am turnat untul topit. In functie de brandul de biscuiti digestivi cantitatea de unt poate varia, asa ca va propun sa puneti doar trei sferturi in cantitea de unt, amestecati bine si strangeti in mana biscuitii.

Daca acestia raman uniti, in masa compacta, atunci nu mai adaugati unt. Daca nu se leaga veti pune si restul de unt, amestecati bine si verificati iar consistenta.

Am pus biscuitii intr-o forma cu pereti detasabili, am apasat si i-am nivelat cu ajutorul unui pahar. Am pus forma in frigider pana am terminat de pregatit crema.

Am mixat mascarpone cu ricotta si zaharul pudra, apoi am adaugat crema de portocale rosii complet racita.

Am hidratat gelatina cu 30 ml apa intr-o oala mica. Cand a devenit o masa solida am pus-o la bain-marie pana s-a dizolvat, am pus peste ea 2 linguri din crema de branza, am amestecat si am turnat-o peste crema de cheesecake mixand in acest timp la viteza medie spre mare.

Am turnat crema de branza peste blatul de biscuiti, apoi am pus forma in frigider pentru 3 ore.

Dupa acest interval am pregatit toppingul. Am stors portocalele rosii, le-am amestecat cu zahar, apoi am dizolvat gelatina pentru decor in acest suc. Am pus la fiert pentru 1 minut, apoi am turnat rapid peste cheesecake-ul meu. Se poate ca o parte din crema de cheesecake sa se topeasca in contact cu decorul, asa ca va recomand un mic truc. Cu 30 minute inainte de a-l decora il puteti pune in congelator.

Am lasat acest cheesecake fara coacere cu portocale rosii pentru inca 2 ore in frigider inainte de a-l taia.

Sper ca o sa il incercati pentru ca se face usor si este una din cele mai delicioase retete de cheesecake pentru aceasta perioada.

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

 

Ma gasiti si pe Instagram

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – retete aromate

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *