fbpx

RETETE RECENTE

CREMA DE PORTOCALE ROSII PENTRU TORTURI SI PRAJITURI

January 18, 2021 | CATEGORIA

Crema de portocale rosii pentru torturi si prajituri este delicioasa si se face foarte usor si rapid. Aveti nevoie de putin ingrediente si puteti inlocui portocalele rosii cu cele obisnuite.

Portocale rosii sunt de mai multe soiuri, iar intensitatea culorii depinde soiul acestora.

Din pacate nu am gasit portocalele foarte rosii, carora li se mai spune portocale de sange. Culoarea rosu inchis a pulpei de fruct este datorata unor pigmenti (antocianine). Pulpa fructului se coloreaza in  maro, apoi devine rosie, cand fructul de dezvolta la temepraturi scazute.

Culoarea se dezvolta daca noaptea sunt temeparturi de -1 / -2 °C timp de minim o ora, cu diferente ce oscileaza cu 20° pe parcursul a 24h.

Uneori culoarea se observa si pe coaja, in functie de soiul de portocala roie.

Aroma portocalelor rosii este unica si foarte placuta, cu o nota usoara de zmeura. Eu am avut portocale rosii de Sicilia. Exista si Spania un soi de portocale rosii (soiul Sanguinello) si probail si altele de care eu nu stiu.

Crema de portocale rosii nu are nevoie de coloranti artificiali. Poate ca nu este rosu intens, un rosu inchis, dar este o culoare naturala placuta.

Puteti folosi crema de portocale rosii pentru a pregati cheesecake, prajituri (genul fanta), poate fi o umplutura grozava pentru tort  cu blat din vanilie sau de ciocolata.

O puteti folosi si pentru un topping peste o Pavlova decorata cu portocale, kiwi si ananas. Reteta de Pavlova o gasiti daca apasati aici.

Cu siguranta gustul dulce-acrisor al acestei creme de portocale rosii o sa va placa. Textura este cremoasa, ca o budinca. In functie de desertul in care va ajunge veti folosi mai mult sau mai putin unt. Pentru un cheesecake nu e nevoie de mult unt (am foloit 150g), dar intr-o crema de prajitura sau tort aceasta are nevoie de stabilitate, asa ca respectati cantitatile indicate. Crema de portocale rosii poate fi combinata cu mascarpone, crema de branza Philadephia, Ricotta, cu frisca sau ciocolata.

Daca nu foloseam amidon in crema as fi obtinut o crema care imi place la fel mult: curd de portocale. Reteta de curd de lamaie a gasiti pe blog si o puteti citi daca apasati aici.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru crema de portocale rosii pentru torturi si prajituri.

INGREDIENTE:

400  ml suc de portocale rosii

2 oua

150 g zahar tos

40 g amidon

250 g unt gras (150 g daca o folositi in creme cu gelatina)

 

PREPARARE:

Pentru inceput am spalat coaja portocalelor, apoi le-am sters, le-am taiat in jumatate si le-am stors. Sucul la inceput nu parea foarte inchis la culoare, dar in timpul fierberii a ajuns la o nuanta roz-portocalie.

Intr-o oala de 3 l am mixat ouale, zaharul si amidonul. Am avut nevoie de o oala mai mare pentru ca in timpul fierberii crema isi mareste volumul. Daca folositi o oala adanca poate fi mai mica.

Eu o mixez cat timp se fierbe, direct pe foc, impiedicand formarea cocoloaselor si in acelasi timp ma sigur ca nu se lipeste de fundul oalei.

Am turnat sucul de portocale pest ecompozitia de oua, am mixat putin apoi am pus oala pe foc. Am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand aproape tot timpul, pana cand am obtinut consistenta unei budinci.

Am adaugat untul, am mixat, apoi am acoperit cu o folie alimentara si am lasat sa se raceasca.

Eu am folosit crema pentru un cheesecake, asa ca am pus doar 150 g unt. Pentru o crema de tort sau prajitura veti dori o crema mai tare, asa ca folositi 200 g unt.

Crema de portocale rosii epntru torturi si prajituri se pregateste foarte usor. Este dulce – acrisoara, perfecta pentru deserturi cu gust racoritor.

Va invit sa vedeti o reteta de tort racoritor cu iaurt si ananas. Dca va place va invit sa va abonati la canalul meu.

Puteti schimba compozitia acestuia adaugand aceasta crema si pulpa de portcala rosii.

 

Va Invit in grupul Gatesc cu prietenii – retete gustoase, unde postez zilnic retete delicioase si usor de pregatit.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *