Pui cu ghimbir

17 ianuarie 2021Diva in Bucatarie

Pui cu ghimbir. Pui cu ghimbir, o reteta asiatica delicioasa din bucataria chinezeasca, rapida, simpla si foarte usor de pregatit.

Pui cu ghimbir, o reteta asiatica delicioasa din bucataria chinezeasca, rapida, simpla si foarte usor de pregatit.

Pentru reteta de pui cu ghimbir este indicat sa se foloseasca pieptul de pui, cu carne frageda, ce se gateste foarte rapid. Daca veti folosi pulpe de pui dezosate, fara pielite, timpul de gatire ar putea fi putin mai mare, dar reteta va iesi la fel de gustoasa.

Reteta este pregatita de Adina Ciocalau, autoarea blogului Carte de retete , in cadrul proiectului Gatesc cu prietenii, pe care nu il mai pot desfasura live in aceasta perioada.

Mi-am spus ca ar fi pacat sa nu continui sa gatesc macar in acest mod, la distanta, doar online, astfel incat prietenii mei sa va aduca retete noi.

Adina este specialista in retete asiatice, caci a trait cativa ani in Japonia, dar a vizitat si alte tari asiatice. Are o multime de retete din bucataria asiatica, asa ca va invit sa ii vizitati blogul si sa va inspirati. Mi-am ales si eu doua retete de supe pe care vreau sa le fac curand.

Pe Adina o gasiti si pe facebook, daca apasati aici.

Va astept si eu in fiecare zi pe pagina mea de facebook (apasati aici) cu multe retete, idei si sugestii pentru ca meniul vostru sa fie in fiecare zi rapid, gustos si usor de pregatit. Tot pe facebook gasiti si grupul Gatesc cu Prietenii – retete delicioase, un grup realizat special pentru a promova acest proiect.

Revenind la reteta de pui cu ghimbir trebuie sa va spun  ca Adina a folosit atat ghimbir proaspat, cat si sub forma de pudra.

Ghimbirul este unul din cele mai intalnite ingrediente in bucataria asiatica, alaturi de sosul de soia si usturoi.

Acesta este cunoscut ca ingrediente in bucataria asiatica, dar si in Orientul Mijlociu. Dincolo de aroma speciala si gustul bun pe care il ofera mancarii, acesta ofera o multime de beneficii pentru sanatate, fiind folosit si in scopuri medicinale de multe secole. Este bogat in calciu, magneziu, fier si o multime de vitamine, fiind considerat si un antioxidant puternic.

Noi suntem fani ai bucatariei chinzesti, asa ca pe blogul meu veti gasi o multime de retete pe care le-am strans intr-o colectie. O puteti descoperi daca apasati aici. Cele mai accesate retete din bucataria chinezeasca pregatite de mine le puteti citi daca apasati pe titlurile retetelor:

Pentru a pregati pui cu ghimbir ar fi indicat sa folositi un wok, insa acesta nu este usor de utilizat pe o plita cu inductie si nu are toata lumea in casa o tigaie de acest gen. Daca nu aveti wok folositi o tigaie de fonta sau macar o oala cu fund dublu.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru pui cu ghimbir explicat de Adina, pas cu pas:

INGREDIENTE:

1 bucata piept de pui

2 oua

1 ceapa verde

1 lingurita seminte de susan

ulei pentru prajit

Pentru pane:

100 g faina

2 linguri amidon alimentar

1 lingurita pudra de usturoi

1 lingurita pudra de ghimbir

1 lingurita boia afumata

1 lingurita sare

1/2 lingurita piper negru proaspat macinat

Pentru sos:

1/2 lingurita fulgi de ardei iute

2 linguri miere de albine

50 ml soia

1 lingurita Sos Sriracha (sau orice tip de sos iute)

1 lingurita ghimbir ras

3 catei usturoi tocati

PREPARARE:

Pentru a pregati reteta rapid se pregatesc ingredientele la indemana. Pieptul de pui se taie in fasii.

Intr-un bol se bat ouale. In alt bol se pun se amesteca toate ingredientele pentru panare.

Se toarna uleiul intr-o craticioara si se pune pe foc. Pana se incinge se dau bucatile de pui prin oua, apoi prin amestecul pentru panare.

In momentul in care uleiul s-a incins se pun bucatile de pui, fara a le ingramadi. Se prajesc pe rand pana se rumenesc pe ambele parti.

In acest timp se amesteca ingredientele pentru sos intr-un bol.

Dupa ce s-au rumenit se scot pe o farfurie. Se stropesc bucatile de pui cu sosul cu miere de albine, ghimbir si soia, apoi se presara semintele se susan si ceapa verde taiata rondele.

Ca orice reteta din bucataria asiatica, puiul cu ghimbir are pe post de garnitura orez basmati.

Cautati pe blog cum se gateste orez simplu la abur sau orez prajit cu ou si legume pentru ca aceste retete sunt explicate pas cu pas si nu aveti cum sa gresiti.

Daca vreti puteti folosi paste sau taiteti din orez.

Asa cum vedeti reteta de pui cu ghimbir este foarte simpla, rapida si usor de pregatit, chiar si de catre un inceptor in bucatarie.

Multumesc, Adina pentru ca ai fost de acord sa participi la „Gatesc cu Prietenii”!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *