Pui chinezesc cu sos de lamaie

24 ianuarie 2020Diva in Bucatarie

Pui chinezesc cu sos de lamaie. Veti observa propabil ca majoritatea retetelor de pui chinezesc sunt pregatite cu piept de pui. Banuiesc ca ar merge la fel de bine si niste pulpe de pui dezosate.

Pui chinezesc cu sos de lamaie – reteta delicioasa din bucataria chinezeasca de pui cu sos de lamaie acrisor dar usor indulcit, lipicios, usor si rapid de pregatit. In maxim 25 minute puteti sa va asezati la masa.

Daca aveai de gand sa comanzi mancare chinezeasca, ei bine lasa telefonul pe masa si cauta in frigider sa vezi daca ai un piept de pui, o lamiae, vin chinezesc si sos de soia. Cred ca restul ingredientelor exista in toate gospodariile.

Veti observa propabil ca majoritatea retetelor de pui chinezesc sunt pregatite cu piept de pui. Banuiesc ca ar merge la fel de bine si niste pulpe de pui dezosate.

Puiul este gatit stir-fry. In traducere: rapid si putin. Asa se pregatesc majoritatea retetelor chinezesti.

Noi mancam adesea in oras la restaurante chinezesti, dar pregatesc si acasa. Dovada o aveti in colectia mea de retete din bucataria chinezeasca.

Se intampla sa avem si cateva restaurante preferate, dar acum voi taia de pe lista unul din ele.

Probabil nu mai au acelasi bucatar, ceva s-a intmplat caci puiul chinezesc cu sos de lamiae comandat de fiul meu nu a fost deloc grozav.

Sosul a fost mult prea acru. Nu era prima oara cand se comanda pui cu sos de lamiae in acest restaurant.

Te astepti la ceva acrisor, dar nu trebuie sa ai suc de lamaie simplu in farfurie!

A doua zi am cautat pe site-urile chinezesti o reteta care sa aduca cu ceea ce stiam si mancasem inainte.

Ei bine, reteta mea a iesit mega delicioasa, cu sos lipicios, dulce-acrisor (dar preponderent acrisor). Pana la urma am avut parte de o experienta ce mi-a adus o reteta noua de incercat.

Nu degeaba se spune „tot raul este spre bine. Am reteta noua pe blog!

Sosul de lamaie face toata reteta! Este important sa gasiti echilibrul perfect, gustul care va place. Daca vi se pare prea acru adaugati zahar mai mult, dar nu exagerati, pentru a nu obtine un sos prea dulce, iar lamaia sa nu se simta.

Pui chinezesc cu sos de lamaie este o reteta clasica in bucataria chinezeasca. Exista si pui cu sos de portocale, iar acesta este mai dulce.

Noi am mancat puiul chinezesc cu sos de lamaie cu orez prajit cu oua si legume, dar il puteti insoti si de orez simplu, gatit la aburi, orez prajit cu oua sau taitei.

Exista un proverb chinezesc care spune ca „mancarea este raiul pentru oameni”. Asa mi se pare si mie ca ma simt cand termin de mancat o reteta buna din bucataria chinezeasca.

Orezul la chinezi este simbolul vietii si insoteste mai toate tipurile de mancare.

Fie ca este gatit la aburi sau prajit, simplu, cu oua sau legume sau carne, orezul este pentru chinezi unul din cele mai importante lucruri, alaturi de ceai, sare, soia si otet chinezesc.

Nu toti chinezii isi permiteau sa cumpere carne, nici in ziua de azi nu manaca toti, iar tofu era principala proteina a acestora.

Daca mananci mancare chinezeasca in restaurantele chinezesti vei fi surprins de gustul total schimbat fata de cel din Europa sau America.

Si, daca ajungi in China, vei constata ca bucataria este total diferita ca stil de gatit de la o regiune la alta, aromele si gusturile sunt diferite.

Probabil nu veti ajunge curand in China, dar veti dori sa sarbatoriti Noul An Chinezesc cu o reteta noua.

Din acest motiv va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pui chinezesc cu sos de lamaie si va invit sa incercati aceasta reteta daca va plac sosurile dulci-acrisoare.

INGREDIENTE:

500 g piept de pui

80 g amidon

80 g faina

ulei pentru prajit

Pentru marinata si sos:

50 ml apa

30 ml suc lamaie

40 g zahar tos (sau 60g daca lamaia este foarte acra)

1 lingura vin chinezesc

1 lingura sos soia

pentru finalizat sosul:

1 lingura miere albine

2 lingurite amidon

Pentru decor – optional

1 lingura seminte de sunsan

PREPARARE:

Am taiat pieptul de pui julienne. Am presarat putina sare peste carne.Intr-un castron am pregatit o marinata din apa, soia, suc lamaie, zahar, vin chinezesc.

Am pus pieptul de pui in marinata, am amestecat astfel incat toate bucatile se ajunga in aceasta, apoi am pus vasul in frigider 30 minute.

In acest timp mi-am pregatit wok-ul pentru prajit, apoi am cernut intr-un bol faina si amidonul si le-am amestecat cu putina sare.

Dupa 30 minute am pus pe rand bucatile de pui in faina cu amidon si le-am rostogolit pana s-au acoperit bine cu acestea.

Am pastrat marinata pentru sosul final.

Am incins in wok ulei, am pus bucatile de pui si le-am prajit pana s-au rumenit uniform. Daca wok-ul este prea mic le prajiti pe rand.

Cand am terminat de prajit carnea, am turnat peste aceasta marinata in care am adaugat in prealabil mierea de albine si amidonul si am avut grija sa amesteca pana cand s-a dizolvat amidonul.

Am amestecat rapid in wok, avand grija ca toate bucatile de pui sa fie unse cu sosul de lamaie cu miere de albine.

Intr-un minut am oprit focul, sosul dadea semne ca se ingrosa, apoi am presarat seminte de susan.

Am mancat imediat puiul chinezesc cu sos de lamiae, avand alaturi orez prajit cu oua si legume.

Mancarea chinezeasca se mananca imediat, cand este gata, nu este la fel de gustoasa a doua zi.

Noua ne-a placut puiul chinezesc cu sos de lamaie. Sper ca o sa va placa si voua la fel de mult.

Va invit sa ma urmartiti si pe canalul de YouTube. Voi reveni curand cu retete simple.

Va las mai jos doua retete din bucataria chinezeasca: omleta chinezeasca si puiul generalului Tso – cu sos lipicios cu miere si ghimbir.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *