Turte chinezesti cu ceapa verde

23 ianuarie 2020Diva in Bucatarie

Turte chinezesti cu ceapa verde. Turte chinezesti cu ceapa verde, reteta de post. Turte chinezesti cu ceapa verde reteta simpla.

Turte chinezesti cu ceapa verde, reteta de post. Turte chinezesti cu ceapa verde reteta simpla.

Turte chinezesti cu ceapa verde  sunt cunoscute si sub numele de Scallion Pancakes/ clatite cu ceapa verde.

Reteta acestor turte chinezesti cu ceapa verde este simpla si usor de pregatit, cu cele mai simple si mai banale ingrediente: faina, apa, ceapa verde si ulei.

Probabil nu te astepti ca niste banale turte prajite sa fie atat de bune, dar te asigur ca vei avea cea mai placuta surpriza atunci cand le vei manca.

Sunt foarte bune calde, mancate la mic dejun, cu o cana de ceai alaturi. Pot fi si o gustare buna, asa cum le-am mancat noi, cu sos dulce-acrisor sau sos de soia.

Eu le-am mancat prima oara pregatite de Andreea, la un eveniment unde am gatit mai multi bloggeri culinari cate o reteta de paine.

Pe blogul ei gasiti si alte retete chinezesti. Andreea a stat o perioada destul de lunga in China, asa ca experienta ei culinara se leaga de ceea ce a mancat acolo.

Reteta mea difera putin de cea propusa de Andreea. Am cautat pe net tot felul de retete chinezesti si gratie google translate am reusit sa experimentez o multime de retete ce mi-au iesit foarte bune.

Am ales ce ne-a placut din tot ce am experimentat in restaurantele chinzesti de la noi din tara sau din alte tari, cand am fost plecata in vacanta.

Ce are diferit reteta mea de turte chinezesti cu ceapa verde? Am gasit pe mai multe site-uri chinezesti faptul ca se toarna apa fiarta peste faina, apoi apa rece, asa ca va prezint aceasta varianta.

Autorii acelor bloguri sustin ca apa rece pusa inainte de framantarea aluatului il ajuta sa fie mai lipicios si mai elastic.

Desi chinezii nu prea mananca paine, ei bine iata ca exista si o reteta ce poate inlocui painea. Eu as fi multumita daca as avea aceste turtite, pentru ca nu cred ca as rezista sa mananc doar orez.

Bucataria chinezeasca este una din cele mai populare bucatarii din lume. Retetele se pregatesc rapid, usor si sunt influentate de cele cinci gusturi: acru, amar, iute, dulce si sarat. G

usturile se leaga de filozofia chinezeasca a formarii lumii prin cinci principii fundamentale: apa, pamant, lemn, foc si metal.

Este foarte important ca atunci cand pregatiti acasa mancare chinezeasca sa aveti ingredientele corecte si sa pregatiti reteta conform instructiunilor, altfel ati putea obtine ceva ce nu o sa va placa.

Avand in vedere ca se apropie Noul An Chinezesc, va propun sa incercati si alte retete din bucataria chinezeasca pregatite de mine. Le gasiti pe toate in acest link.

Veti gasi multe retete cu pui, porc sau legume, orez si taiteti din orez. Toate retetele sunt gata in maxim 30 minute, asa ca veti putea pregati retete simple, gustoase si rapide.

Va las acum lista de ingrediente cu cantitati exacte si modul de preparare pentru turte chinezesti cu  ceapa verde, prezentat pas cu pas, in imagini.

INGREDIENTE:

250 g faina

120 ml apa clocotita

50 ml apa rece

50 ml ulei

1-2 cepe verzi

sare

putin ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana. Am cantarit faina, am incalzit apa, apoi am curatat, spalat si tocat ceapa verde. Am pus faina cu un praf de sare intr-un bol. Am turnat apa fierbinte peste faina si am amestecat putin cu o furculita.

Am adaugat apa rece si am inceput sa framant aluatul pana a devenit neted, elastic si nu s-a mai lipit de maini. L-am invelit cu folie alimentara pentru ca acesta sa nu faca pojghita si l-am lasat 30 minute sa se odihneasca.

Dupa acest interval de timp am modelat aluatul in forma de snur de 18 cm lungime. L-am taiat in 6 parti egale, pe care le-am modelat in forma de bile, ruland aluatul cu podul palmei.

Am intins fiecare bila intr-o foaie subtire. Am uns foaia cu putin ulei, apoi am presarat sare si putina ceapa verde.

Am rulat aluatul, dar am observat sca se poate si plia, din fata spre spate. Se rostogoleste snurul obtinut, apoi se aplatizeaza usor cu mana.

In acest moment melcul este intins cu un sucitor, astfel incat grosimea sa fie de maxim 4 mm. La fel se procedeaza cu toate bucatile de aluat.

Le-am prajit in ulei incins pana s-au rumenit uniform pe ambele parti.

Noi le-am mancat cat au fost inca calde, cu sos dulce-acrisor si cu sos de soia. Mi-au placut mai mult insotite de sos dulce-acrisor.

Va las aici si o reteta video din bucataria chinezeasca. Sper sa va abonati, de luna viitoare voi reveni cu retete noi.

Ma gasiti si pe Instagram.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *