Vinete chinezesti cu sos de usturoi

13 martie 2012Diva in Bucatarie

Vinete chinezesti cu sos de usturoi

Vinete chinezesti cu sos de usturoi – reteta asiatica care se prepara rapid si usor. Vinetele chinezesti cu sos de usturoi sunt preferatele sotului meu. As spune ca nu se intampla niciodata ca atunci cand iesim la restaurant chinezesc, el sa nu comande vinete cu sos de usturoi sau cu sos de peste.

Sunt foarte bune, usor picante. Am cautat pe tot felul de site-uri chinezesti si ajutorul marelui google translate am reusit sa descopar cum se fac.

I-am facut o surpriza tare placuta sotului meu. Din acelesi site chinezesc am invatat sa fac si orez prajit cu oua si legume.

Mi se parea ca este foarte greu sa gatesti retetele altei culturi, dar am descoperit ca asiaticii au retete fabuloase, rapide si extrem de usor de pregatit. Important este sa ai condimentele si sosurile pe care acestia le folosesc.

Din fericire le poti cumpara din marile supermarketuri, dar se gasesc si online.

Se pare ca vinetele sunt legume foarte apreciate de chinezi, ei fiind cei mai mari consumatori de vinete din lume.

Reteta mea de vinete chinezesti cu sos de usturoi o sa va faca sa apreciati bucataria simpla asiatica.

Cu cateva ingrediente adaugate in sos acestea devin atat de gustoase incat o sa vrei sa le refaci de cate ori vei avea ocazia.

Langa aceste vinete merge de minune orez chinezesc cu ou (reteta aici) sau orez chinezesc cu oua si legume (reteta aici).

Daca vreti sa va inspirati pentru a gati si alte retete chinezesti va las link aicicatre colectia mea de retete din bucataria chinezeasca.

Chinezii se pot lauda cu faptul ca bucataria lor este cea mai cunoscuta si probabil cea mai apreciata din toata lumea.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru vinete chinezesti in sos de usturoi:

INGREDIENTE:

100 ml ulei
2 vinete taiate cuburi, nu foarte groase
250 -300 ml apa (supa clara de legume)
1 lingura fulgi de ardei iute
3 lingurite pudra de usturoi
3 lingurite de zahar alb
1 lingura amidon
2 linguri sos de soia
3 lingurite sos de peste

PREPARARE:

Am incins bine uleiul intr-un wok, apoi am adaugat vinetele taiate cuburi de marime potrivita, dar mai ales subtirele.

In general chinezii taie toate bucatele in bucati potrivite, caci se pare ca nu pun cutite la masa.

Au betisoarele si cu acestea nu pot lua bucati mari. Le-am calit in jur de 4 minute, pana au inceput sa se inmoaie.

Le-am rumenit usor, pe ambele parti.

Cand s-au inmuiat am turnat apa, am adaugat fulgii de ardei iute si praful de usturoi, apoi am acoperit si am lasat sa fiarba la foc mic in jur de 1 minut.

In acest timp am amestecat zaharul cu amidonul, sosul de soia si cel de peste.

Am turnat acest sos peste vinete, si l-am lasat sa fiarba, la foc mic, pana s-a ingroasat sosul.

Asta e tot, dupa cum se vede, aceste vinete delicioase se fac foarte usor.

Va invit cu drag sa le incercati.
Pofta buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

      1. Andi mie mi-a iesit exact ca la restaurant (era unul in zona pta. Alba-Iulia), de unde cumparam mancarea chinezeasca… Deci: bun, bun!

  1. Nu prea ma atrage mancarea chinezeasca dar imi plac vinetele si reteta ta e simpla si apetisanta.Daca exclud sosul de peste mai iese la fel de bun? :)Pupici!

    1. Flory, eu am pus oricum ceva mai putin decat era indicat in reteta, dar poti neglija acest sos de paste. Pup

  2. M-am topit de la fulgii aia de ardei iute, despre vinata nu mai zic nimic, ca stii cat imi place! Da uite ca n-am folosit ever ulei de palmier.. e ok nu?

  3. excelenta reteta! familia mea e fan sos de soia si vinete asa ca o voi face cat de curand. multumesc mult, cristina! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *