Orez prajit cu ou
Orez prajit cu ou. Fierbem orezul timp de 15-20 minute in 400 ml apa, la foc mic, cu capac. Orezul trebuie sa fie fiert, dar putin al-dente. Il lasam sa se raceasca.
Sunt zile in care nu ai chef sa iesi din casa dar ai pofta de o portie de orez chinezesc? Ei bine este simplu de pregatit, asa ca nu trebuie sa asteptam sa sune cineva la usa cu mancare chinezeasca, pentru ca urmand pasii de mai jos reusim sa ne facem acasa tot ce avem nevoie.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
1 lingura ulei
1 ou batut
250 g orez cu bobul lung fiert
sare
Pentru servit:
sos de soia
PREPARARE:
Fierbem orezul timp de 15-20 minute in 400 ml apa, la foc mic, cu capac. Orezul trebuie sa fie fiert, dar putin al-dente. Il lasam sa se raceasca.
Punem intr-un wok uleiul la incins. Turnam oul batut in tigaie si amestecam continuu.
Cand oul este preparat adaugam orezul si continuam sa prajim amestecand continuu inca 2 minute. Adaugam sare si mai amestecam inca 2 minute.
Servim orezul imediat.
Pofta buna!
Comod si consistent, o reteta la indemana pentru iubitorii preparatelor din orez. Multumim !
🙂
N-am mancat pana acum, dar imi place si orezul si omleta, deci.. trebuie sa le incerc!
se fac usor!
Merge și cu orez integral ?
NU!
nu imi place
nici n-ai incercat 😉