Pui cu sos de rosii, ciuperci si tarhon
Pui cu sos de rosii, ciuperci si tarhon. Separat calim ciupercile spalate foarte bine sub jet de apa si taiate apoi felii.
Cand vii seara de la servici si vrei sa arunci ceva in farfurie familie, care te-a anuntat ca si-ar dori ceva cu carne, dar altceva decat o friptura la tigaie, este bine sa ai solutii rapide. Din fericire cateva ciuperci uitate in frigider, niste rosii in camara si tarhonul uscat asta vara mi-au venit in ajutor. Sper ca solutia mea sa fie la fel de buna si pentru voi…
INGREDIENTE:
1 buc. piept de pui
2 pulpe pui
300 g ciuperci champignon
2 cepe medii-mari
600 g pulpa de rosii
1 lingurita zahar
1 lingura tarhon uscat
200 ml supa pui
2-3 linguri vin alb
sare
piper
2 catei usturoi
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Pentru inceput calim carnea. In timp ce se caleste tocam ceapa.
Cand aceasta este rumenita o scoatem pe o farfurie si punem la calit ceapa tocata foarte fin. Pastram putin ulei in tigaie, cam 2-3 linguri pentru a cali ceapa. Cand aceasta este moale stingem cu o ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora apa.
Separat calim ciupercile spalate foarte bine sub jet de apa si taiate apoi felii.
Punem peste ceapa ciupercile si carnea de pui si le imprietenim aromele cateva minute. Stingem cu 2-3 linguri de vin si mai lasam 1 minut pe foc, amestecand.
Adaugam pulpa de rosii tocata marunt, supa, tarhonul, sare, boabe de piper, usturoiul pisat si lasam la focmic-mediu timp de 15 minute cu capac, apoi luam capacul si lasam pe foc pana sosul devine gros. In acest timp punem de mamaliga…
Simplu, bun, gustos, sau altfel spus: cina perfecta!
Yummmm, ce bun!! Vreau si ce e in pahar 🙂
😉
O bunatate mancarea ta!
Multumesc, Mihaela!
Imi ploua in gura!! Si da, am aceeasi problema.. cu cina.. 🙂
🙂