RETETE RECENTE

PIEPT DE PORC CHINEZESC LA CROCK POT EXPRESS

October 9, 2018 | CATEGORIA

Piept de porc chinezesc gatit la Multicooker-ul Crock-Pot Express este cea mai simpla si mai placuta reteta pe care am pregatit-o in ultima perioada.

A fost atat de bun, incat nu a ramas nimic pana la cina. Inca din momentul in care am deschis capacul si mirosul carnii gatite in acest aparat a invadat bucataria, toata familia a venit sa vada ce am facut.

Sigur, eram pregatita pentru acest lucru, ii cunosc bine pe ai mei. Probabil nu s-ar fi grabit atat de tare daca ii chemam la o simpla friptura cu piure si salata. Pieptul acesta de porc cu glazura lipicioasa este fabulos!

Carnea frageda si suculenta in sos dulce-acrisor, toate gatite impreuna intr-un timp record de 35 minute. Cat timp carnea se gatea in Multicooker-ul Crock-Pot Express eu am fiert orezul.

O astfel de reteta, gatita rapid si in modul cel mai usor posibil te cucereste de la primul abur si pana ultima bucatica de carne. Sincer, doar cand ma gandesc la reteta salivez instant de pofta!

Totul se topea in gura. Iar pentru acest lucru nu am avut nevoie de marinare, nu am stat pe langa cuptor sa pazesc mancarea pentru a fi intoarsa pe cealalata parte. Aparatul acesta gateste singur si bine intr-un timp foarte scurt.

Stiti ca eu am promovat tot timpul retetele rapide, cele potrivite mamicilor care sunt mereu in criza de timp, eu fiind de prea multe ori intr-o astfel de situatie.

Reteta aceasta este fix ceea ce veti cauta pentru a avea o cina asiatica savuroasa, gatita acasa de catre orice incepatoare in ale gatitului. Eu pot sa ma laud ca mi-am impresionat si soacra cu reteta aceasta.

Nu trebuie decat sa punem ingredientele in aparat in ordinea indicata mai jos, punem apoi capacul aparatului avand grija sa fie sigilat in timpului procesului de gatire, apasam tasta carne (Meat/Steaw) si in 35 de minute avem mancarea gata.

Sunt un mare fan al aparatelor de acest gen, iar Multicooker-ul Crock-Pot Express are ceva in plus, ceva ce o sa va atraga.

Pe langa acele 8 setari de gatit rapid (orez, carne, fasole, iaurt, pasare, desert, supa sau manual), acesta mai are si 4 moduri de preparare: gatit rapid (sub presiune), gatire lenta, saute sau abur.

Eu am testat si o reteta de supa gulas. Sa va spun cat de impresionata am fost de rezulat?

Multicooker-ul Crock-Pot Expresss este foarte usor de folosit si trebuie sa subliniez fatul ca el gateste pentru noi fara sa ne incarce factura de curent, caci consumul de energie este redus. Este un aparat ce poate fi pus in orice tip de bucatarie, asa ca eu l-as pastra pe blat in permanenta.

Asta implica riscul ca ochiul aragazului sa nu mai fie pornit curand, dar cui ii pasa de aragaz sau cuptor?

Partea buna la acest piept de porc (costite)este faptul ca au avut carne multa pe ele. Condimentele si restul ingredientelor folosite au transformat carnea intr-o poveste terminata repede, caci asa cum spuneam la inceput toata lumea s-a strans in bucatarie cerand ca masa sa fie pusa cat mai repede.

Acum va las sa vedeti cat de usor puteti face piept de porc glazurat si lipicios in stil chinezesc la Multicooker-ul Crock-Pot Express.

 

|

INGREDIENTE:

1 kg piept de porc

150 g suc de rosii

250 ml supa pui/ vita/ apa

100 ml sos de soia

40 ml otet de orez

70 g zahar brun

20 g miere de albine

1 lingurita rasa pudra de ghimbir

1 lingurita rasa turmeric

1/2 lingurita pudra de scortisoara

1/2 lingurita pudra de usturoi

sare

piper

1 lingura varfuita de amidon

Pentru garnitura:

200 g orez cu bob lung

450 ml apa

sare

PREPARARE:

Asezonam pieptul de porc cu sare si piper, apoi il imbracam cu un amestec de condimente (turmeric, ghimbir, scortisoara si usturoi), astfel incat sa fie uniform acoperit de acestea.

La final presaram amidon avand grija ca pieptul de porc sa fie acoperit cat mai bine.

 

Turnam in vasul Multicooker-ul Crock-Pot Express supa, apoi sucul de rosii si sosul de soia.

 

Adaugam zaharul si mierea de albine si amestecam pana se omogenizeaza.

 

Punem pieptul de porc in vas, punem capacul vasului si pornim aparatul pe functia de gatit carne (meat).

 

In 35 minute mancarea noastra este gata, iar sosul este gros si lipicios.

In acest timp putem pregati garnitura: fierbem 200 g orez cu bob lung in 450 ml apa cu sare, la foc mic, cu capac. Acest lucru ne va rapi 15-20 minute.

Orezul trebuie sa fie fiert, dar al-dente. In momentul in care terminam de fiert orezul pieptul de porc va fi gata si putem sa le mancam impreuna.

Punem orezul pe un platou, apoi aranjam bucatile de carne unse cu sosul chinezesc peste orez. Decoram cu ceapa verde sau patrunjel.

 

Daca v-am convins cu reteta mea sa incercati acest aparat, atunci va spun ca pana pe data de 12 octombrie puteti beneficia de o super reducere de 30% la acest multicooker care, cu siguranta, usureaza munca in bucatarie.

Mai multe delatii gasiti in link-ul acesta: http://bit.ly/2Rrsp22

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *