BRIOSE CU BANANE MARMORATE CU NUTELLA

October 10, 2018 | CATEGORIA

Briose cu banane si Nutella sunt delicioase si foarte usor de pregatit. Aromate si pufoase, pot fi mancate la mic dejun, la pachetel sau pot fi pregatite pentru orice petrecere/ candy bar.

Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid de pregatit, gandul te duce de multe ori la briose. Si pe buna dreptate! Se fac usor si au mare trecere la copii.

Dintre toate deserturile de casa cred ca briosele (muffins este denumirea lor corecta) sunt cel mai usor de pregatit. Aproape toata lumea le iubeste.

Cele mai multe retete sunt prezentate ca desert, dar le gasim si in varianta sarata.

Briosele cu banane, marmorate cu Nutella, au fost realizate special pentru o mamica al carei copil refuza sa manance la scoala orice altceva decat dulciuri. A epuizat in trei ani toate retetele mele de briose/muffins, chec si biscuiti, asa ca m-a rugat sa fac ceva nou.

Asta pentru ca vrea sa isi convinga copilul sa mamance ce ii pune in pachet, nu ce se vinde la chioscul lipit de scoala.

Chiar daca este un desert si nu un fruct sau un snack mai sanatos, macar are garantia ca este ceva proaspat si este singura portie de dulce din ziua respectiva.

Cum as putea refuza rugamintea unei mamici ce imi urmareste blogul? La prima ora am pregatit reteta, apoi i-am trimis pozele si ingredientele.

Sunt bucuroasa ca am putut fi de folos, dar cel mai mult m-a incantat faptul ca ii plac retetele mele de chec si briose.

Un astfel de desert se pregateste rapid, usor si nu necesita ingrediente complicate.

Va invit si pe voi sa incercati reteta, iar daca va place va astept pozele. Daca veti distribui reteta eu va multumesc anticipat.

Acum va las sa vedeti cat de usor se pregatesc briosele cu banane marmorate cu Nutella.

 

INGREDIENTE:

(pentru 6 buc. mari)

1 banana mare

1 ou mare

90 g zahar

1 lingurita esenta vanilie

1 lingurita rom  sau 1/2 lingurita esenta rom

50 ml ulei

160-180 g faina

4 g praf de copt

6 lingurite Nutella

PREPARARE:

Pentru inceput pasam banana cu o furculita, apoi adaugam oul si mixam. Turnam uleiul si continuam sa mixam usor.

 

Incorporam zaharul si romul/esenta de rom, mixam bine pret de 2 minute, apoi adaugam faina amestecata cu praf de copt si omogenizam.

 

Impartim aluatul in 6 forme mari de briose tapetate cu hartie speciala. In mijlocul fiecareia punem cate o lingurita de Nutella si folosim un cutit sau un bat de frigaruie pentru a crea efectul de marmorat.

 

Coacem briosele 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. IMPORTANT: testul cu scobitoarea nu il facem in zona cu Nutella.

Nutella se va intari dupa ce scoatem briosele din cuptor si se vor raci, chiar daca in momentul in care le scoatem din cuptor aceasta este inca moale.

 

Le lasam pe un gratar sa se raceasca apoi le putem manca.

Super delicioase!!!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *