fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU GEM SI NUCI

September 14, 2011 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

(20*25cm)

Pentru blat:
5 galbenusuri
120 g zahar
200 g unt moale, la temperatura camerei
coaja rasa de la 1 portocala sau lamaie
300 g faina
1 pachet praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:
5 albusuri
200 g zahar
1 praf bicarbonat (1 varf cutit)
1/2 lingurita suc lamaie
150 g nuca macinata

5 linguri gem (caise sau prune)

PREPARARE:

Mixam untul cu zaharul si adaugam pe rand cate un galbenus. Adaugam esenta de vanilie si coaja de portocale, amestecand pana se omeogenizeaza. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Lasam aluatul 1 h la frigider.

Cu 10 minute inainte sa scoatem aluatul din frigider pregatim crema: mixam albusurile spuma tare, impreuna cu zaharul. Adaugam bicarbonatul stins cu 1/2 lingurita suc lamaie. La sfarsit incorporam nuca macinata amestecand usor cu o spatula sau o lingura.

Scoatem aluatul din frigider, intindem 3/4 din el in tava tapetata cu hartie de copt, apoi il ungem cu gem. Imbracam prajitura cu albusul batut spuma. In final radem restul de aluat, peste crema de albus cu nuca.

Vom coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Cu 10-15 minute inainte sa scoatem prajitura din cuptor o acoperim cu hartie de copt pentru a nu se rumeni prea tare.

Dupa ce se coace, o lasam 10 minute in tava, apoi o scoatem cu grija pentru a nu se crapa partea de sus a prajiturii. Asteptam sa se raceasca, apoi o putem taia.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce mult imi place,cred ca e un deliciu!Pupici!

  • super buna ! imi place 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mire!

  • si eu cred la fel !!!!!!
    o zi frumoasa!!

  • diva in bucatarie

    ESTE FFF BUNA FLORY! PUP

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adina! O zi frumoasa si tie. Pup

  • merge de minune langa o cafea.foarte faina reteta,si mai facea ceva asemanator.pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Sarah! Pup

  • Arata minunat! A mai ramas o portie.. mica?! Pupici

    • diva in bucatarie

      Din pacate nu a mai ramas nimic… Data viitoare iti pastrez. pup

  • uper buna cu siguranta. daca imi aduc bine aminte si mama mea facea ceva asemanator.
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca!

  • zilahi adela

    Im aduce aminte prajitura asta de bunica mea, ea o pregatea, este tare delicioasa! Arata foarte bine!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Adela! Te pup

  • Foarte bine arata. Nu am mai mincat din copilarie prajiturele de astea!
    We frumos si pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maya! Weekend placut si tie!

  • Da,cu caise vreau!Imi place!

    • diva in bucatarie

      Teo cu drag iti dau…

  • Cum imi dau seama ca aluatul a iesit bine? Nu ma pricep deloc la framantat

  • Olga

    Mmm ce gustos pare a fi.Bravooo,rau ca sunt la regim(((

  • irina

    noua ne place cu dulceata de visine in loc de gem mmm yami , yami

  • elena negoescu

    eu ofac cu gem de maceseiar la nucasi albus nu pun bicarbonat

  • Dana

    Am facut-o si eu astazi, a iesit ceva de vis si s-a facut mult mai usor decat credeam. Eu am intins aluatul direct in tava in care am copt prajitura pentru ca era usor sfarmicios. Rezultatul a fost o prajitura fina si deosebita, o combinatie de acrisor si dulce, si de consistente, gemul cremos, bezeaua mai aspra si aluatul fraged. Delicios!

    • diva in bucatarie

      😉 Trebuie sa gust sa ma conving!

  • Andreea

    Ce fel de tava imi trebuie?

  • diva in bucatarie

    Multumesc AnaMaria! Iti doresc o seara frumoasa!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *