Salata de couscous cu vinete si menta

2 decembrie 2020Diva in Bucatarie

Salata de couscous cu vinete si menta. Salata de couscous cu vinete si menta este propunerea mea de reteta simpla, rapida, usor de pregatit. Este aromata, gustoasa cu texturi si gusturi extrem de placute.

Salata de couscous cu vinete si menta este propunerea mea de reteta simpla, rapida, usor de pregatit. Este aromata, gustoasa cu texturi si gusturi extrem de placute.

Am folosit ulei esential de menta piperata bio pentru a aduce gustul si aroma mentei in salata mea. Menta nu o gasesc proaspata pe tot parcursul anului, deja s-a uscat in gradina, asa ca acest ulei este cea mai buna solutie. Este o alternativa naturala si am nevoie de o singura picatura, maxim doua, pentru a aduce aroma mentei in salata.

In plus, sunt foarte multe persoane care nu gradina sau nu au la indemana menta proaspata atunci cand se hotarasc sa gateasca. O sticluta de ulei esential de menta piperata bio va fi de mare ajutor si poate fi folosita de foarte multe ori, caci contine peste 200 picaturi. Mi se pare o metoda practica si economica.

Am gasit in magazinele Auchan cateva tipuri de uleiuri esentiale bio ce pot fi utilizate la gatit. Toate sunt de la Laboratoarele Maurice Messegue – Franta.

Sunt produse noi pe piata din Romania, asa ca m-am documentat putin inainte de a le folosi in preparate.

Toate produsele provin din agricultura biologica si sunt certificate Ecocert Franta. Daca ajungeti in Auchan veti descoperi un stand cu multe produse ale acestora (cosmetice naturale pe baza de lapte de magarita si aloe vera, spray-uri de interior, difuzoare de arome).

Este foarte important sa cititi etichetele, caci nu toate uleiurile esentiale pot fi folosite in bucatarie.

Incerc sa ofer familiei mele produse cat mai naturale, asa ca ideea de a folosi ulei esential bio in preparatele mele ma incanta foarte tare. Trebuie sa va spun ca salata de couscous cu vinete pe care am pregatit-o este una din cele mai bune si mai rapide retete pentru pranz sau cina ce poate fi mancata ca atare, dar poate fi si o garnitura langa un peste la gratar sau la cuptor, langa friptura de miel sau o tocanita de vita.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de cosucous cu vinete si ulei de menta piperata bio:

Ingrediente salata de couscous cu vinete si menta:

150 g couscous

250 ml supa clara de legume – fierbinte

sare

piper

1 castravete proaspat tip cornison

4 rosii cherry

1 vanata mica

4-6 linguri ulei masline

2 picaturi ulei esential de menta piperata bio Messegue

cateva fire patrunjel verde

Mod de preparare salata de couscous cu vinete si menta:

Am taiat vanata in felii de grosime medie, iar feliile in cuburi. Le-am  sarat si le-am pus intr-o strecuratoare pentru ca lichidul amar lasat de acestea sa se scurga. Cat timp vanata a stat la scurs am pus supa pe foc.

Cand aceasta a ajuns la punctul de fierbere am oprit focul, am adaugat o lingura ulei de masline, am amestecat, apoi am turnat-o peste couscous. Am acoperit bolul in care era couscous-ul cu o farfurie si l-am lasat sa hidrateze cat timp am pregatit restul ingredientelor.

Am spalat castravetele si rosiile, apoi le-am feliat.

Am pus restul de ulei de masline la incins si am prajit cuburile de vinete pana s-au rumenit usor pe ambele parti.

Este posibil ca acestea sa suga tot uleiul. In acest caz mai adaugati 1-2 linguri ulei dupa ce le intoarceti.

Cand vinetele au fost rumenite le-am scos pe o farfurie cu un servetel de bucatarie.

Am aerat couscousul cu furculita.

Am turnat peste couscous 2 picaturi ulei esential de menta piperata bio Messegue.

Pentru a fi mai eficient puteti amesteca in prealabil aceste 2 picaturi cu 1 lingura ulei floarea soarelui sau ulei de masline.

Nu trebuie sa folositi mai mult de 2 picaturi pentru aroma!

Chiar si o picatura ar fi suficienta pentru a aduce parfumul si gustul mentei in salata.

Am pus peste couscous rosiile cherry, castravetele, cuburile de vinete, putin patrunjel tocat.

Am asezonat cu sare si piper si am amestecat.

Extraordinar de gustoasa si aromata a iesit salata de couscous cu vinete si menta.

Eu am mancat-o simpla, pe post de cina, dar o voi reface neaparat pe post de garnitura pentru peste in weekend-ul ce urmeaza.

Sper ca veti cumpara si voi aceste ulei esential de menta piperata bio Messegue.

Il puteti folosi si la prajituri, limonade, salata tabouleh sau orice alt preparat in care aveti nevoie de menta.

Daca veti achizitiona uleiul esential de menta cu siguranta nu veti mai avea griji legate de faptul ca vine un anotimp friguros si nu aveti menta proaspata, dar nici de faptul ca nu puteti iesi la cumparaturi asa cum probabil o faceati inainte.

Daca va place si pregatiti reteta va invit sa o distribuiti.

Va astept si in grupul Gatesc cu prietenii sa impartasiti reteta facuta de voi.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *