fbpx

RETETE RECENTE

HUMMUS CU ARDEI COPTI

November 10, 2016 | CATEGORIA

hummus-cu-ardei-copti-divainbucatarie-a

Pornind de la reteta clasica de hummus putem realiza o multime de combinatii, care de care mai gustoase. Hummus cu ardei copti este o adevarata incantare pentru papilele gustative, o sursa perfecta de fibre si proteine. Il putem pregati pentru mic dejun, gustare, cina sau aperitiv la o masa cu prietenii. Intr-o prezentare ca cea din poza ar putea fi servit si la o masa festiva.

Reteta de hummus este una din cele mai cunoscute din bucataria orientala. Noi suntem iubitori de mancare libaneza asa ca mancam adesea in restaurante cu specific libanez. Incepem cu aperitive, cunoscute sub denumirea de mezze. Rareori reusim sa mancam si fel principal.

Indiferent de ce comandam hummus-ul nu lipseste de pe masa noastra. Nici baba ghanouj , falafel sau labneh. Si imi iau mereu si o cafea libaneza la ibric. Este foarte buna!

Hummus cu ardei copti nu am mancat in restaurant niciodata, dar ideea am preluat-o de pe pinterest. La fel de hummus cu avocado sau leurda, iar pe cel cu sfecla rosie l-am mancat prima oara in Polonia la un workshop culinar Panasonic.

Am citit ca prima oara reteta de hummus in varianta de pasta din naut cu pasta de tahini a fost realizata prima oara in Cairo, a fost preluata de restul bucatariilor orientale, apoi a fost adoptata de tot mapamondul.

Important pentru gustul final este uleiul de masline de calitate. Sucul de lamaie este important pentru asocierea cu pasta de tahini.

In general reteta de hummus se face cu naut hidratat si fiert. Dar, din fericire, exista si conserve (unele chiar bio). Eu folosesc conserve bio ce se pot comanda si online.

Iata lista mea de ingrediente si modul de preparare pentru hummus cu ardei copti:

INGREDIENTE:

350 g naut fiert (din conserva)

1 ardei gras rosu copt (100 g dupa ce a fost curatat de seminte, cotor si coaja)

1 catel mare usturoi

50 ml ulei masline

50 ml apa in care fiert sau din conserva

1 lingurita sos tahini

1 varf cutit paprika afumata

1 varf cutit sumac

2 linguri suc lamaie

sare

PREPARARE:

Coacem ardeiul gras rosu (poate fi si kapia) la gratar sau direct pe flacara aragazului, il lasam sa se raceasca, apoi il curatam, ii scoatem cotorul, semintele si il spalam. Pasam cu ajutorul unui mixer vertical nautul si restul ingredientelor si pasam pana obtinem o crema fina si omogena.

hummus-cu-ardei-copti-1hummus-cu-ardei-copti-2

Gustam si adaugam in functie de preferinte sare, suc de lamaie, paprika, sumac sau usturoi.

Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de bun este!

hummus-cu-ardei-copti-diva-b

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *