fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI PICANTI CU MUSTAR SI MIERE LA CUPTOR

March 28, 2011 | CATEGORIA

Cartofi picanti cu mustar si miere la cuptor – una din cele mai simple si mai bune metode de gatire a unei garnituri.

Acesti cartofi copti picanti, gustosi si aromati sunt atat de buni incat te vei indragosti de ei si vei repeta reteta de cate ori vei avea ocazia.

Pentru a grabi timpul de gatire, dar si pentru a obtine crusta crocanta si miez moale, cartofii vor fi fierti in prealabil in coaja.

Nu se fierb pana la gatire completa, doar pe jumatate.

Trebuie sa ai grija sa speli foarte bine coaja inainte sa ii pui la fiert.

Cartofii se pun la fiert in apa rece cu sare.

 

Mie imi plac foarte mult si sper ca o sa te conving sa incerci si tu reteta aceasta.

Pot fi o garnitura perfecta langa friptura (eu i-am pus langa cotlete de berbecut in aceasta poza), dar au facut o pereche perfecta si cu o friptura de vita, coaste de porc si vreau sa incerc curand si cu peste.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cartofi picanti la cuptor cu mustar si miere de albine.

INGREDIENTE:

5 cartofi mari
1 ceasca unt topit – cam 120-150 g
3 catei usturoi
cateva fire de patrunjel tocate
1 lingura mustar
1 lingura miere de albine
2 linguri ulei de masline
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura suc de lamaie
sare
piper

PREPARARE:

Cartofii se fierb in coaja pe jumatate.Se spala coaja foarte bine si se pun in apa rece cu sare pe foc. Apa trebuie sa ii acopere bine.

Daca sunt mici vor fierbe in jur de 8 minute, daca sunt mai mari 10 minute.

Timpul se fierbere se cronometreaza din momentul in care apa da in clocot.

Se scurg, apoi se curata de coaja cat sunt inca fierbinti. Vor fi taiati in sferturi.

Cat timp se fierb cartofii se pregateste dresingul amestecand mustarul cu mierea, untul topit (ulei de masline pentru cei aflati la dieta sau in post), patrunjel tocat, sare, peperoncino (fulgi de ardei iute), suc de lamaie si 1-2 linguri de apa.

Cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi vor fi pusi peste acest dressing . Se amesteca usor, astfel incat sa fie uniform acoperiti.

Se pun in tava cuptorului, se toarna dressingul ramas peste ei, se mai presara putina sare si piper si se acoperim cu o folie de aluminiu sau hartie de copt.

Se coc in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30 minute, apoi fara folie pana se rumenesc.

Sunt atat de gustosi cartofii picanti cu mustar si miere de albine, incat nu ma pot satura!

Daca ii faci si tu si iti plac lasa-mi un comentariu sau trimite-mi o poza.

Spor la gatit si pofta buna!

 

Iata cartofii pregatiti de Alina Popa:

 

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul YouTube.

 

Comentarii

  • Gabriela

    O bunatate de cartofi ca de altfel toate retetele tale,multumesc

  • Alina Popa

    Foarte, foarte buni!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *