Cartofi la cuptor cu ierburi aromate – reteta de cartofi copti foarte gustosi, crocanti la exterior si pufosi la interior.
Reteta de cartofi aromati si prajiti la cuptor este foarte simpla si usoara si poate fi pregatita chiar si de cei fara experienta in ale gatitului. Sunt gatiti sanatos, cu ingrediente putine, ieftine, iar reteta simpla este perfecta si pentru zilele in care tineti post.
Mai multe retete de mancare de post gasiti daca apasati aici.
Acesti cartofi la cuptor cu ierburi aromate sunt fierti in prealabil in coaja, apoi unsi cu ulei si ierburi, iar la final copti pana devin aurii si crocanti.
Temperatura de coacere trebuie sa fie ridicata (200°-210°C, in functie de puterea cuptorului vostru).
Ii puteti manca pe post de garnitura langa orice tip de carne, simpli cu o salata verde sau o salata de varza murata.
In facultate imi radeam putina telemea peste ei si nu mai aveam nevoie de nimic altceva la cina.
Este adevarat, pe vremea aceea nu foloseam ulei de masline, caci aveam doar ulei de floarea soarelui sau ulei de rapita facut de parintii prietenei mele, Emilia.
Daca vreti puteti presara peste cartofii la cuptor cu ierburi aromate si putin usturoi granulat sau folositi la final mujdei. Atunci cand folosesc mujdei pun si putin ulei din tava peste ei.
Puteti folosi atat cartofi noi, cat si cartofi vechi. Indiferent de tipul cartofilor, acestia se fierb cu coaja si vor fi fi foarte bine spalati inainte de gatire. Ii fierbeti in apa cu sare pana cand intra usor furculita in ei.
Trebuie sa aveti grija sa fierbeti corect cartofii. Ii veti pune la fiert in apa rece, astfel incat sa se inalzeasca in acelasi timp cu apa.
Daca va fi nevoie sa adaugati apa in timpul procesului de fierbere puneti doar apa fierbinte!
Chiar daca sunt gatiti la cuptor, textura acestor catofi aduce cu cea a cartofilor prajiti in baie de ulei, doar ca sunt mult mai gustosi.
Daca va plac cartofii la cuptor va mai las cateva retete delicioase de post mai jos:
In plus, daca va doriti gusturi noi, va puteti juca cu aromele de fiecare data, schimbandu-le sau folosind cantitati diferite.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cartofi la cuptor cu ierburi aromate:
Ingrediente cartofi la cuptor cu ierburi aromate:
(pentru 2 persoane)
800 g cartofi
4 linguri ulei masline
sare
piper proaspat macinat
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita rozmarin proaspat, tocat marunt
Optional: 1/2 lingurita usturoi granulat
Mod de preparare cartofi la cuptor cu ierburi aromate:
Am fiert cartofii in apa cu sare timp de 20 minute, apoi i-am scos si am indepartat usor coaja.
Am preincalzit cuptorul la 210°C. Intr-un bol am amestecat uleiul de masline cu ierburile aromatice.
Am pus pe rand feliile de cartofi prin uleiul cu ierburi si am avut grija sa le ung uniform, apoi le-am aranjat in tava.
Nu am scurs uleiul de pe felii, caci fara acesta exista posibilitatea ca feliile sa se lipeasca.
Am pus cartofii la cuptor in jur de 30 minute, dar in functie de puterea cuptorului vostru ii lasati pana se rumesc si se formeaza o coaja crocanta (pot fi gata chiar mai repede).
I-am intors dupa aproximativ 15 minute, pentru a ma asigura ca se gatesc si se rumenesc uniform.
Sunt tare buni acesti cartofi la cuptor cu ierburi aromate!
Daca ii veti incerca cu siguranta o sa placa si ii veti pregati de fiecare data cand veti avea nevoie de o reteta de cartofi la cuptor.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Comentarii
Este super rețetă chiar am incercati și este delicios
Copilul meu adora cartofii si inc erc sa ii prepar cat mai sanatos . Aceasta reteta este delicioasaaa