fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI CU CEAPA IN STRATURI – CARTOFI BOULANGERE

March 24, 2014 | CATEGORIA

cartofi-boulagere-00

Aceasta reteta foloseste la baza doar ceapa taiata julien, dar am adaptat reteta dandu-i un gust putin mai dulce prin calirea unei parti din cantitatea de ceapa.
Reteta aceasta va fi perfecta pe post de garnitura langa friptura de miel sau ied, dar merge de minune si acum in perioada postului, servind alaturi o salata verde.

INGREDIENTE:

1,1 kg cartofi taiati felii subtiri
6 cepe medii
3 catei de usturoi
2 frunze dafin
700 ml supa legume
2 cuburi unt /margarina/ 4 linguri ulei
6 frunze proaspete de salvie
6 crengute cimbru
sare
piper
1 linhgura ulei
2 linguri pesmet
1 lingura parmezan ras fin – optional

PREPARARE:

Calim 4 cepe tocate marunt.

cartofi-boulangere-1

Punem feliile de cartofi la fiert in supa de legume cu usturoiul pisat si 2 frunze dafin pentru 2 minute.

cartofi-boulangere-2

Tapetam o forma tremorezistenta cu ulei si pesmet, apoi punem un strat de cartofi. Peste acesta asezam ceapa calita si o ceapa taiata julien, cateva crengute de cimbru, apoi condimentam cu sare si piper. Continuam sa punem straturi de cartofi si ceapa, terminand cu cartofi.

cartofi-boulangere-3

Coacem acoperit timp de 30 minute, apoi scoatem folia punem untul si lasam in cuptor pana scade lichidul. Cu cateva minute inainte sa scoatem cartofii din cuptor presaram parmezan ras fin (daca tinem post respectam reteta originala si nu punem deloc branzeturi).

Simplu, bun si gustos!
Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *