Tort cu crema de cacao si krantz
Tort cu crema de cacao si krantz. Tort cu crema de cacao si Krantz este unul din din cele mai delicioase torturi pe care le-am pregatit.
Tort cu crema de cacao si Krantz este unul din din cele mai delicioase torturi pe care le-am pregatit.
Reteta are cantitatile din caietul verisoarei mele, asa cum a preluat si ea de la mama ei. Fara cantar, fara gramaje. Exista riscul ca lingura sa fie mai mica sau mai mare, dar eu am folosit o lingura mare si adanca si mi-a iesit. Verisoara mea mi-a spus sa folosesc aceeasi lingura la tot ce masor si sigur va iesi. A avut dreptate. A iesit un blat gustos si pufos.
Daca vreti totusi o cantitate sigura, in grame, eu folosesc la 6 oua 300 g faina si 300 g zahar, fara apa. Avand in vedere faptul ca blatul contine cacao, aceasta inlocuieste cantitatea de faina. Prin urmare, scoateti 2 linguri din cele 300 g faina si puneti cacaco peste faina, apoi amestecati.
Crema este importanta la acest tort, iar nuca cu zahar caramelizat este de vis. Tort cu crema de cacao si krantz a fost pregatit de verisoara mea pentru fiul meu, de ziua lui.
Noi eram nasii nepotului, nunta nu era in Bucuresti, asa ca trebuia sa il rasfatam si pe copilul meu cumva, pana la petrecrea cu copii, ce urma sa fie in saptamana urmatoare, acasa la noi.
Geta, verisoara mea, i-a pregatit acest tort cu crema de caco si krantz. Doamne cat de bun a fost!
Am salvat reteta si am pregatit si eu acest tort delicios.
Pentru ca este inca racoare afara, pentru ca iubesc nuca in deserturi, va las aici reteta acestui tort senzational: TORT CU CREMA DE CACAO SI KRANTZ.
Deliciul si rasfatul pentru cei dragi poate fi intr-o felie de tort. Raspalata? Un chip vesel si fericit dupa ce si-a terminat portia.
Si daca vine si mai cere inca o portie nu veti refuza, este mult prea bun. Nici eu nu am putut sa ii spun „nu” copilului cand a mai cerut o felie. Cum as fi putut sa fac asta cand toata lumea cerea inca o felie?
Daca va plac retetele cu krantz incercati si reteta mea de prajitura krantz cu nuca caramelizata. Apasati aicipentru reteta.
Iata acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru TORT CU CREMA DE CACAO SI KRANTZ.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
(24-26 cm)
6 oua
6 linguri apa
12 linguri zahar
10 linguri faina
3-4 linguri nuca macinata
2 linguri praf de cacao neagra
1 plic praf de copt
1 praf de sare
coaja rasa de lamaie/portocale
1/2 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema de cacao:
250 g zahar pudra
300 g unt
2 oua intregi
70 g cacao
1 praf de sare
3 linguri lapte praf
200 g nuca tocata fin
1/4 lingurita esenta de vanilie
2 linguri coniac
150 g ciocolata cu lapte
2 linguri ness
3 linguri lapte
1 praf de sare
Pentru decor si krantz:
150 g zahar
200 g nuci tocate grosolan
bomboane cu nuca pentru decor (Giotto)
PREPARARE:
Pentru inceput pregatim blatul: batem albusurile cu un praf de sare pana se umfla, apoi adaugam apa. Continuam sa mixam, adaugand treptat zaharul, pana se intareste astfel incat albusul nu cade de pe paletele mixerului. Punem galbenusurile, amestecam de sus in jos usor, apoi incorporam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugam nuca macinata. Punem apoi esenta de vanilie si coaja rasa de portocala /lamaie.
Turnam aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt pe fund si pe pereti cu ulei si faina. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea. Cand este copt, il lasam pe un gratar sa se raceasaca, apoi il putem felia (incercam sa il taiem in 3 felii)
Cat timp se coace blatul realizam crema. Mixam untul cu zahar, apoi adaugam ouale, cacao, 1 praf de sare, laptele praf si continuam sa mixam.
Dizolvam ness-ul in 3 linguri lapte cald, apoi punem la topit la baine-marie ciocolata cu laptele in care am dizolvat ness-ul. O adaugam cremei de unt cand incepe sa se raceasca.
Adaugam coniacul si esenta de vanilie, apoi punem si nuca tocata fin si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Daca asamblam tortul in aceeasi zi in care am facut blatul nu este necesara insiroparea lui. Daca sta 2-3 zile atunci putem sa il insiropam putin (folosim 200 ml apa, 2 linguri zahar si 1 lingura coniac). Ungem fiecare blat cu crema, avand grija sa pastram si pentru decorul exterior.
Realizam krantz-ul: Caramelizam 150 g zahar, apoi adaugam nucile tocate grosolan. Le amestecam pentru a fi toate acoperite, apoi le turnam pe o foaie de copt.Cand se racesc le pisam si le punem ca decor pe tort. Optional putem folosi si bomboane invelite in nuca (eu am folosit Giotto).
Delicios!!!!
Delicios…delicious si iar delicious !!!
Sper ca ai probat si tu!
Arata super!!!Multumim pentru reteta,o sa il incerc!
Cu drag!
Cred ca este divin, cu siguranta ma gandesc la el la noapte…
😉
Wow, wow! E un tort divin! Este tot ce mi-ar trebui pentru un desert perfect. Pupici!
Esti draguta, multumesc!
Mmm ce as vrea acum o feliutaaaa….
🙂
Mmm, arata divin!!!Gustul nici nu se mai discuta;) Yummy! Pup!
Multumesc, Licuta!
Arata minunat am sal incerc si eu ,si nu este dificil,felicitari !!!
Multumesc!
L-am incercat de Paste!Delicios!!!!!!
Multumesc!
Felicitări in primul rând pentru acest tort delicios dar si
Pentru inteligenta organizată a minții cu care sunteți dotată si pentru faptul că vă pasă de toți cei care accesează acest post și ne-ați dat așa de clară și pas cu pas rețeta de preparare .Sunteți o persoană deosebită 👏👏👏👏💐