PLACHIE DE PASTRAV

March 25, 2014 | CATEGORIA

plachie-de-pastrav-0

Lucrurile simple sunt cele mai bune. Plachia de pastrav se pregateste usor si este gustoasa, asa ca atunci cand ne dorim un peste la cuptor, cu sos, putem apela la aceasta solutie.

INGREDIENTE:

3 buc. pastrav
70 ml ulei
3 cepe mari
400 g pulpa de rosii
2 linguri suc gros de rosii
1 morcov mediu ras
1 lingura capere
2 catei usturoi
50 ml vin alb
50 ml apa
2 frunze dafin
1 cana faina
1 lamaie
sare
boabe de piper

patrunjel verde pentru ornat

PREPARARE:

Tavalim pestele curatat si spalat prin faina, apoi il prajim in ulei timp de 2-3 minute pe ambele parti.

plachie-de-pastrav-1

plachie-de-pastrav-2

Calim o ceapa tocata julien cu morcovul ras prin razatoarea mica in uleiul in care am prajit pestele.

plachie-de-pastrav-3

Stingem cu vin si lasam la foc mic pana se evapora alcoolul. Adaugam sucul de rosii, pulpa de rosii, capere, boabe de piepr, sare, frunze de dafin si usturoiul zdrobit.

plachie-de-pastrav-4

Lasam pe foc aproximativ 2 minute, apoi mutam intr-un vas termorezistent. Adaugam putina apa, 3-4 felii subtiri de lamaie, apoi punem pastravul peste compozitia de ceapa.
Dam totul la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20 minute. Servim imediat, cu putin patrunjel verde si mamaliga.

plachie-de-pastrav-0-0

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *