RETETE RECENTE

SOMON CU CAPERE SI SOS DE SAMPANIE

December 3, 2017 | CATEGORIA

Somon cu capere si sos de sampanie reprezinta cea mai sanatoasa varianta de gatit a unei retete festive. Se pregateste usor in vasele Zepter, are doar cateva ingrediente, asa ca nu ezitati sa o incercati.

Pestele gatit la aburi este foarte sanatos, rapid si simplu, nu are nevoie de grasimi si sare, isi pastreaza toate proprietatile nutritive dar si gustul.

Avand in vedere faptul ca pestele si legumele nu au intrat in contact direct cu apa putem spune cu certitudine ca nu s-au pierdut vitaminele si proteinele, asa cum s-ar fi intamplat daca le fierbeam sau le prajeam. Tehnologia asigura o gatire rapida si uniforma, economie de timp si bani, cu un sistem foarte usor de folosit (asa cum vedeti in filmul de prezentare de mai jos).

INGREDIENTE:

400 g file de somon

100 g fasole verde congelata

150 g broccoli

piper

30 g capere

Pentru sos:

1 ceapa rosie mica-medie

300 ml sampanie

1 lingura suc de lamaie

optional – 20 g unt

PREPARARE:

Pestele pastrat in recipientele inchise ermetic cu Vacsy au fost ptinute in frigider in stare proaspata. Punem apa, aranjam sistemul de gatire in abur in care am pus legumele si pestele. Punem capacul si gatim 4 minute. Luam de pe foc si mai lasam 2 minute cu capacul pus.

In acest timp tocam ceapa rosie si o punem cu sampania la fiert pana scade volulmul la 1/3. Luam de pe foc si adaugam suc lamaie, capere si piper. Optional, putem adauga un cub de unt si amestecam pana se topeste.

Punem legumele si pestele in farfurie, turnam sosul peste el si putem savura cel mai bun si mai sanatos somon cu sos de capere si sampanie.

Iata si filmul de pregatire al retetei:

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *